''Ο Δήμος Φαιστού (η δήμαρχος, αιρετοί και οι εργαζόμενοι) στηρίζουν τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων σήμερα και αύριο 8 και 9 Νοεμβρίου καθώς τα προβλήματα είναι κοινά. Στεκόμαστε συλλογικά και συνολικά για να κρατηθεί η τοπική αυτοδιοίκηση όρθια και ικανή να παρέχει στους δημότες υπηρεσίες συγχρόνου κράτους


Θεωρούμε ότι, οι μειώσεις που εφαρμόζονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στους εργαζόμενους δηλώνει την απαξίωση του Α΄ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης λόγο άγνοιας ή εσκεμμένα των κυβερνώντων πλήττοντας το θεσμό που προσπαθεί να στέκεται
στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη.

Εκφράζουμε την πλήρη διαφωνία μας στα μέτρα και τις περικοπές στις αποδόσεις στους ΟΤΑ, καθώς έτσι κινδυνεύει η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης για τη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών.

Εμείς οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης έχουμε πλήρη επίγνωση της πρωτοφανούς κρίσης που ζει η Πατρίδα μας γεγονός που αποδεικνύεται από τη μέγιστη συνεισφορά που ως σήμερα έχει γίνει, συμβάλλοντας σε μια συνολική προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογή της χώρας.

Η οργάνωση των δομών και η μεγάλη μείωση των δαπανών τους καθώς και η προσωπική συμμετοχή όλων των υπαλλήλων και των αιρετών με τη μείωση των αποδοχών να ξεπερνά το 50% καθώς επίσης η δραματική μείωση στις επιχορηγήσεις των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό από το 2009 έως το 2012 μειώθηκαν: οι ΚΑΠ κατά 60% ενώ οι επιχορηγήσεις για επενδύσεις (ΣΑΤΑ) κατά 55% ενώ οι αποδόσεις για το 2012 στις ΣΑΤΑ είναι μηδενικές. Συγκεκριμένα για το Δήμο Φαιστού για το 2011 οι περικοπές άγγιξαν το 77%.


Διεκδικούμε μαζί αιρετοί και εργαζόμενοι την αποτροπή της κατάρρευσης του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κοινωνικού κράτους παλεύοντας για ένα καλύτερο αύριο με αποδέκτη την τοπική κοινωνία.


Εκπροσωπώντας το Δήμο Φαιστού,Η Δήμαρχος Οι εργαζόμενοι του
Μαρία Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη Δήμου Φαιστού ''