Την ικανοποίηση του για την κινητοποίηση του κόσμου εξέφρασε με ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ κάνοντας παράλληλα κάλεσμα για νέους αγώνες ακόμα σκληρότερους

«Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους, άνεργους, νέους, συνταξιούχους που δώσανε με επιτυχία τη μάχη της 48ωρης απεργίας στις απεργιακές φρουρές στις πύλες των εργοστασίων, στις εισόδους των καταστημάτων, στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Παρά την οριακή υπερψήφιση των μέτρων-σφαγείο, η εργατική τάξη πρέπει να ξεκινήσει νέους σκληρότερους αγώνες οργανωμένους με καθαρό ταξικό προσανατολισμό καθώς απέναντι μας έχουμε ολόκληρη την πλουτοκρατία, την ΕΕ και το πολιτικό τους προσωπικό.

Να σηματοδοτήσουμε με τους αγώνες μας νέες εξελίξεις. Να σημάνει αντεπίθεση με σύγκρουση στους τόπους δουλειάς, στα εργοστάσια. Να σηματοδοτήσουμε την έναρξη νέας αγωνιστικής κλιμάκωσης που θα βάλει στο επίκεντρο την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων και της τρόικας, των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων. Στην πράξη να εμποδίσουμε την εφαρμογή των μέτρων !

Να πιστέψουμε στη δύναμη μας, να φέρουμε τα πάνω-κάτω. Nα μη δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά!

Εμπόδιο όμως στην ανάπτυξη της πάλης των εργαζομένων με αυτό το περιεχόμενο αποτελεί η στάση του προεδρείου του ΕΚΗ που:

– καλλιεργεί αυταπάτες για μια άλλη δίκαιη διαπραγμάτευση στα πλαίσια της ΕΕ, που δήθεν θα ικανοποιεί ταυτόχρονα και εργαζόμενους και κεφάλαιο.

– λειτουργεί τυχοδιωκτικά παρακάμπτοντας συστηματικά το ΔΣ του ΕΚΗ, εμφανίζει «αποφάσεις» και «συντονισμούς» που ουδέποτε αποφασίστηκαν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η «σημερινή (8/11/12) 24ωρη απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα» που δήθεν κήρυξε το ΕΚΗ και η συμμετοχή του σε ένα «συντονιστικό φορέων» με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους αναρχικούς.

 Άραγε ο πρόεδρος του ΕΚΗ ζήλεψε τη δόξα των τηλεοπτικών σόου και των απροετοίμαστων απεργιών του Φωτόπουλου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ή δίνει εξετάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για το βουλευτιλίκι;

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους τίμιους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στην νέα κυβερνητική-εργοδοτική πλειοψηφία που διαμορφώνεται από ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΚΗ. Καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, να δώσουν την μάχη τώρα μέσα στους χώρους δουλειάς να κηρύξουν οργανωμένη ανυπακοή και απειθαρχία στο κεφάλαιο και τα τσιράκια του. Να στριμώξουμε την κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ, τη μεγαλοεργοδοσία και τους βιομηχάνους.

Δεν περιμένουμε. Προετοιμάζουμε τα επόμενα βήματά μας ενάντια στην αντιλαική πολιτική, την φοροληστεία. συντονίζουμε την δράση μας για την προστασία των ανέργων και συνολικά των εργατικών λαϊκών οικογενειών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook