Η κλιμάκωση της κρίσης στην Ευρωζώνη και ο κίνδυνος του δημοσιονομικού γκρεμού στις ΗΠΑ τροφοδοτούν την άνοδο της τιμής του χρυσού η οποία αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών.

Η τιμή του συμβολαίου χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 12 δολάρια ή 0,7% στα 1.726,00 δολάρια ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, καθώς οι προσδοκίες στις αγορές για παρεμβαση των κεντρικών τραπεζών στρέφουν τους επενδυτές στα πολύτιμα μέταλλα.

Ειδικότερα, αναμένουν πως η επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρεία των ΗΠΑ υποδηλώνει ότι η υποστηρικτική νομισματική πολιτική και τα έκτακτα μέτρα στήριξης της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ θα διατηρηθούν.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg εκτιμούν πως η τιμή του χρυσού άμεσης παράδοσης μπορεί να σκαρφαλώσει έως τα 1.800 δολάρια η ουγγιά μέχρι το τέλος του έτους, επεκτείνοντας τα κέρδη (στο σύνολο του έτους) στο 15%. Ο χρυσός αναμένεται να κλείσει και την εφετινή χρονιά (12η συνεχόμενη) σε θετικό πρόσημο, καθώς η χαλαρή νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών στηρίζει τη ζήτηση.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook