Κυβέρνηση εθνικής ενότητας σχεδιάζει να σχηματίσει η νέα ηγεσία της Τυνησίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις βίαιες ταραχές που ξέσπασαν και οδήγησαν στην φυγή του προέδρου της χώρας, Μπεν Άλι.

Σε δεκάδες συλλήψεις έχουν προχωρήσει οι Αρχές, ανάμεσά τους και σε σύλληψη του επικεφαλής της προεδρικής φρουράς του Μπεν Άλι.

 

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο TAP, οι Αρχές συνέλαβαν το Αλί Σεριάτι και άλλους άνδρες της ασφάλειας του Τυνήσιου προέδρου με την κατηγορία της συνωμοσίας κατά της ασφάλειας της χώρας.

Πυροβολισμοί και περιστατικά λεηλασίας καταγράφονταν όλο το Σάββατο στην Τύνιδα, ενώ σποραδικοί πυροβολισμοί ακούγονταν και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στο μεταξύ, από τα ελληνικά πολιτικά κόμματα το γραφείο του Συνασπισμού έκανε την ακόλουθη δήλωση:

\”Χαιρετίζουμε τη μαζική εξέγερση του τυνησιακού λαού, με τη νεολαία και τις αριστερές δυνάμεις στην πρώτη γραμμή, που οδήγησε στην πτώση και τη φυγή του μισητού προέδρου Μπεν Άλι. Η προσπάθεια του καθεστώτος να τρομοκρατήσει το λαό, δολοφονώντας δεκάδες διαδηλωτές, όχι μόνο δεν έκαμψε αλλά πυροδότησε τους αγώνες του για δουλειά, αξιοπρεπή ζωή, κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία και ελευθερία.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook