Μέσα στην κατοικία του σουηδού πρωθυπουργού της Σουηδίας Φρέντρικ Ράινφελντ, στο κέντρο της Στοκχόλμης, αυτοκτόνησε ένας φρουρός της ασφάλειας με όπλο, σύμφωνα με την εφημερίδα Aftonbladet.

Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, Μάρκους Φρίμπεργκ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Ράινφελντ απουσίαζε εκείνη την ώρα από το σπίτι του και ότι ο ίδιος και η οικογένειά του είναι καλά.

Ο πρωθυπουργός «βρισκόταν μαζί με την σύνταξη» της εφημερίδας όταν ενημερώθηκε για το περιστατικό, προσθέτει η Aftonbladet.

Ο άνδρας αυτός δεν ανήκε στην προσωπική φρουρά του πρωθυπουργού, είχε διευκρινίσει η εκπρόσωπος. Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Σουηδίας επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο άνδρας αυτός δεν ανήκε στις τάξεις τους και ως εκ τούτου ούτε στην προσωπική φρουρά του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τα σουηδικά μέσα, ο νεκρός ήταν φρουρός της ασφάλειας στην πρωθυπουργική κατοικία.

Η σουηδική αστυνομία διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν υποψίες ότι ο θάνατός του οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να μας κάνει να σκεφτούμε την εγκληματική ενέργεια, αλλά διεξάγουμε επιτόπου έρευνα με ειδικούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Τόου Χαγκ, τον οποίο επικαλείται η Aftonbladet.

Ο ίδιος είχε δηλώσει εξάλλου νωρίτερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η έρευνα της αστυνομίας επικεντρώνεται στην υπόθεση της αυτοκτονίας ή του ατυχήματος.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook