Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του θεσμού της τακτικής εθελοντικής αιμοδοσίας, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, κάθε Δευτέρα απόγευμα από τις 16:30-19:30, εντός της μονάδας αιμοδοσίας του Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (Λεοφ. Κνωσσού, απέναντι από την «παλιά» κεντρική είσοδο του νοσοκομείου).

Τονίζουμε ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος, ούτε διαχείριση του αίματος που συλλέγεται με οποιονδήποτε τρόπο. Κάθε αιμοδότης λαμβάνει ατομική κάρτα εθελοντή αιμοδότη, με την οποία μπορεί να καλύψει μελλοντική ανάγκη σε αίμα δική του ή συγγενή του.

Αίμα μπορεί να δώσει κάθε υγιής άνθρωπος από 18-62 ετών. Οι γυναίκες μπορούν να δίνουν ανά 4 μήνες και οι άνδρες ανά 3 μήνες. Είναι μια διαδικασία απλή, ανώδυνη και απολύτως ασφαλής. Ο αιμοδότης πρέπει να είναι ξεκούραστος, να έχει κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ και να έχουν περάσει 3 ώρες από το μεσημεριανό φαγητό. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα του Αιματοκρήτη www.aimatocritis.gr ή τηληφωνήστε μας στο 2810-239773.

«Η τακτική εθελοντική αιμοδοσία είναι πολιτισμός. Γίνε και συ σταθερός εθελοντής αιμοδότης. Κάθε Δευτέρα ένα μικρό ξεκίνημα ζωής»