Την καθολική αποδοκιμασία του κοινοβουλίου εισπράττει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης μετά την εμπρηστική του δήλωση περι «ειδικού δικαστηρίου ή λιντσάρισμα για όσους ψήφισαν τα Μνημόνια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος (ΝΔ) επισήμανε ότι πρώτη φορά ακούει «τόσο έντονες κραυγές περι βιαιοπραγιών. Δεν θέλω να πιστεύω ότι από τρελό ή απο μεθυσμένο μαθαίνεις την αλήθεια. Το αίμα συνάδελφε φέρνει αίμα.  Να σέβεσαι το όνομα του αδελφού σου και μιας ηρωίδας μάνας και μη το ευτελίζεις».

Ο κ. Γιώργος Κυρίτσης (ΔΗΜΑΡ) «μίλησε για πολιτισμικό σοκ» εξηγώντας πως «Από την μια πλευρά μας απειλούσαν με κρεμάλες και από την άλλη ότι θα μας δολοφονήσουν. Αν αυτός είναι ο πολιτικός μας πολιτισμός πως θα βγούμε από την κρίση;» και πρόσθεσε «Ο κ. Παναγούλης έχει γράψει στο προσωπικό του facebook ότι  έχουν υποσχεθεί μεγάλα χαρτζιλίκια σε όσους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ ψηφίσουν τα μέτρα. Είναι αυτός πολιτισμός; Πώς να το αντιμετωπίσουμε; …Μην πουλάτε στον ελληνικό λαό το νερό του Καματερού».

Ο κ. Ανδρέας Κουτσούμπας (ΝΔ) σημείωσε ότι «Δεν έχουμε κανένα αφεντικό, ο λαός αποφασίζει τις κυβερνήσεις, όχι εσείς, είμαστε μάρτυρες μιας συμπεριφοράς τρομοκρατίας. Το ποτήρι ξεχείλισε όταν ο Τσίπρας είπε ότι δεν θα μας αφήσει να ψηφίσουμε, είναι υπόλογος. Ακούμε απειλές, εκφοβισμό και χαρακτηρισμοί «απατεώνες» – θα περάσετε δικαστήριο. Σας μοιάζω για τέτοιον; Κοιτάξτε με στα μάτια,  μεγάλωσα σε ένα κονάκι, η μάνα μου εργάτρια και ο πατέρας μου κτηνοτρόφος, πάλεψα, δεν ανέχομαι να ακούν τα παιδιά μου τέτοιες κατηγορίες. Είναι ποινικά αξιόλογες πράξεις αυτά που λέτε, θα ζητήσω τα πρακτικά να πάνε στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής, έχετε φανεί κατώτεροι των περιστάσεων, αν πάθει κάτι η οικογένεια μου σας θεωρώ πολιτικά, νομικά και ηθικά υπεύθυνους, σας ζητώ και σας παρακαλώ να αλλάξετε συμπεριφορά, μην επενδύετε στον διχασμό».

Ο κ. Γιώργος Ντόλιος (ΠΑΣΟΚ) εξήγησε πως «το πολιτικό σύστημα είναι διαταραγμένο γιατί έχει κληθεί να κάνει μια δουλειά που δεν ξέρει, και όσοι κυβερνήσαμε ήμασταν εδώ για να μοιράζουμε μπόνους, χαρά και ευημερία, τώρα μοιράζουμε δυστυχία και δυσαρέσκεια, και αυτό δεν ξέρουμε να το διαχειριστούμε. Ενδίδουμε εύκολα στους πειρασμούς της δημαγωγίας και του λαϊκισμού, σε αυτούς έχουν ενδώσει οι συνάδερφοι της αντιπολίτευση» τόνισε όμως ότι «Είναι σπουδαία πολιτική πράξη του ΣΥΡΙΖΑ που αποδοκίμασε τις δηλώσεις βουλευτή του από αυτό εδώ το βήμα».

Ο Παπαδημούλης αδειάζει τον Παναγούλη μέσω facebook

 «Βουλή: Τα ρολόγια πολυτελείας, τα λιντσαρίσματα, τα κασετόφωνα, ευτελίζουν. Η κοινωνία \”βουλιάζει\” και απαιτεί αντιπαράθεση ουσίας και λύσεων! Αδ. Γεωργιάδης, Στ.Παναγούλης, Π. Χαικάλης: Και οι 3 πολυζητημένοι για τις ομιλίες τους στη Βουλή, υπήρξαν στελέχη της ΠΟΛ.ΑΝ του Αντ.Σαμαρά».

Με αυτή τη φράση που έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, o Δημήτρης Παπαδημούλης, «αδειάζει» το συνάδελφό του Στάθη Παναγούλη ο οποίος χθες στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τον προϋπολογισμό είπε:

 «Να παρακαλάτε εσείς που υπογράψατε τα μνημόνια να περάσετε από ειδικά δικαστήρια παρά να βρείτε το τέλος του πρέσβη του ΗΠΑ στη Λιβύη» ο οποίος εκτελέστηκε. Ο ίδιος επίσης δήλωσε πως αν το πολιτικό σύστημα θέλει «να βρει τα κλεμμένα τότε πρέπει να ψαχτούμε όλοι εμείς εδώ μέσα».

 Σε σημερινή του ανακοίνωση ο Στάθης Παναγούλης ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για προσωπικές του απόψεις και εξαπολύει επίθεση εναντίον βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που τον επέκριναν, λέγοντας πως “τον εμφύλιο πόλεμο κήρυξαν μονομερώς οι δυνάμεις του Μνημονίου, οι οποίες οδήγησαν περίπου 3.000 συνανθρώπους μας στην αυτοχειρία”

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook