Ανακοίνωση εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ, με φόντο τα νέα μέτρα:

\’\’Η ψήφιση του νέου μνημονίου και του προϋπολογισμού του 2013 από τη κυβέρνηση, καταδικάζουν το λαό και τους εργαζόμενους στα πλέον σκληρά και βάρβαρα μέτρα, που ουδέποτε σε καιρό ειρήνης έχουν εφαρμοστεί στη χώρα μας.

Στο Δημόσιο, η απόφαση για 30.000 απολύσεις το 2013 και 150.000 μέχρι το 2015 μπήκε σε εφαρμογή, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στη συνάντηση που είχε με το Προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

Η Τρόικα απαιτεί απολύσεις με ονοματεπώνυμο και οι πρόθυμοι της κυβέρνησης ξεκίνησαν με 2000 εργαζόμενους της ΔΕ/ΥΕ κατηγορίας αορίστου χρόνου για το 2012.

Κανείς πλέον εφησυχασμός, από κανέναν μας. Όλοι είμαστε υποψήφιοι για απόλυση, διαθεσιμότητα, προσυνταξιοδοτικό καθεστώς. Οργανώνουμε μαζικά ενωτικά την απάντηση μας, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την ανατροπή στη πράξη των μέτρων, για να μην επιτρέψουμε την εφαρμογή τους.

Μαζί με όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης, που πλήττονται από τις πολιτικές της λιτότητας, που ανατρέπουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που τους καλούν να πληρώσουν τα χρέη που δημιούργησαν οι καπιταλιστές των χωρών τους, οργανώνουμε την αντεπίθεση μας με αγώνα, ενότητα και αλληλεγγύη.

Οι πολιτικές της Ε.Ε., του ΔΝΤ που καταργούν κατακτήσεις ενός και πλέον αιώνα, που εξαθλιώνουν λαούς και εργαζόμενους, που ανατρέπουν ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, χρειάζεται να απαντηθούν αποφασιστικά από όλους τους εργαζόμενους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις 3ωρες Στάσεις Εργασίας :

• Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012 , 12 – 15 το μεσημέρι, πρώτη αντίδραση μας για να μην επιτρέψουμε καμία απόλυση συναδέλφων μας

• Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012, 12 – 15 το μεσημέρι στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Δράσης των συνδικάτων.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους μαζικά – ενωτικά – αγωνιστικά στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012 στις 12.30μμ στη πλατεία Ελευθερίας.\’\’

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook