Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 12/11 αντιπροσωπεία της Ομάδας Γυναικών του Δήμου Μαλεβιζίου της ΟΓΕ στο Δήμο Μαλεβιζίου και στο Δήμαρχο κ. Μαμουλάκη Κωνσταντίνο.

Οι γυναίκες της ομάδας κατήγγειλαν τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες βιώνει σήμερα η λαϊκή οικογένεια. Δήλωσαν απερίφραστα ότι δε θα ανεχτούν να γίνουν θεατές λιποθυμιών παιδιών στα σχολεία από την ασιτία.

Απαίτησαν από το Δήμο να σταματήσει να καταναλώνει την ενέργεια του στο να εφευρίσκει διάφορους τρόπους για να πείθει τους γονείς και τους δημότες να δίνουν χρήματα, για να καλύπτουν τις ανάγκες που αφορούν τα σχολεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Απαίτησαν να ιεραρχήσει τις υποχρεώσεις του, να διαθέτει με απόλυτη προτεραιότητα τους ιδίους πόρους του στις κοινωνικές παροχές και να διεκδικήσει τα χρήματα που του οφείλει το κράτος.

Οι γυναίκες της ομάδας έκαναν ξεκάθαρη την πρόθεση τους, ότι θα αγωνιστούν με κάθε δυνατό τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση και διεκδίκησαν από τον κ. Δήμαρχο να μεριμνήσει για:

\’\’1) την παροχή ενός γεύματος δωρεάν σε όλα τα παιδιά στα σχολεία χωρίς καμία απολύτως διάκριση. Δε χρειάζεται να βρεθούμε μπροστά σε γεγονότα λιποθυμίας παιδιών από την ασιτία και μετά να δηλώνουμε όλοι μας σοκαρισμένοι.

 2) για τη σωστή και ποιοτική σίτιση των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς και για την ποσότητα του φαγητού, η οποία έχει παρατηρηθεί ότι ολοένα μειώνεται. Φοβόμαστε μήπως τα γεγονότα αυτά χρησιμοποιηθούν, ώστε να πεισθούν οι γονείς για την είσοδο ιδιωτικών επιχειρήσεων catering στους παιδικούς σταθμούς, με αποτέλεσμα στο τέλος να επιβαρυνθούν οι ίδιοι ακόμη περισσότερο οικονομικά, αλλά και να μην μπορούν να ελέγξουν την ποιότητα του φαγητού των παιδιών τους.

 3) όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί να εφοδιαστούν με τις απαραίτητες ποσότητες πετρελαίου καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς για τη θέρμανση των παιδιών. Σε καμία περίπτωση να μην επιβαρυνθούν οι γονείς με αυτή τη δαπάνη. Ήδη η αγωνία που έχουν για τη θέρμανση των σπιτιών τους είναι αρκετή.

 4) για την κατάργηση των τροφείων.

 5) για την πρόσληψη μόνιμου και με όλα τα δικαιώματα εκπαιδευτικού και εξειδικευμένου προσωπικού στις κοινωνικές υπηρεσίες.

 6) για τη συντήρηση των κτιριακών υποδομών και την παροχή των απαραίτητων και κατάλληλων υλικών για τη σωστή υγιεινή, την απασχόληση και ολοκληρωμένη διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Δε θέλουμε τα παιδιά μας να καταλήξουν να μεγαλώνουν, να ανατρέφονται και να διαπαιδαγωγούνται σε «κοινωνικά σχολεία», όπου το μέλλον τους και η αξιοπρέπεια τους θα εξαρτάται από τη φιλανθρωπία, και την ικανοποίηση των επιδιώξεων του κάθε επιχειρηματία που θα θέτει ως αντάλλαγμα, για να παράσχει τις δήθεν αφιλοκερδείς υπηρεσίες του προς τα παιδιά μας\’\’.
 
Η Ομάδα Γυναικών του Δήμου Ηρακλείου της ΟΓΕ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ) θα πραγματοποιήσει αντίστοιχη παράσταση διαμαρτυρίας με τα ίδια αιτήματα την ΤΕΤΑΡΤΗ 14-11-2012, ΩΡΑ 11 Π.Μ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους γονείς, στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και στους εργαζόμενους στα σχολεία του Δήμου να συμμετάσχουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook