Η πιο «μάχιμη» έκδοση του Range Rover Evoque παρουσιάστηκε για λογαριασμό της βρετανικής ομάδας Excite Rallye Raid Team, που συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα FIA T3.

Φαίνεται ξεκάθαρα από τις φωτογραφίες, ότι δεν πρόκειται για μια... συνηθισμένη έκδοση του νέου Range Rover Evoque, αλλά για την αγωνιστικών προδιαγραφών Desert Warrior 3, η οποία, με τα χρώματα της Rallye Raid Team, θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα FIA T3.

Κάτω από το καπό του εντυπωσιακού rally car, βρίσκεται ο 3λιτρος twin-turbo diesel κινητήρας της BMW, που αποδίδει 275 ίππους, με 650 Nm ροπής και συνδυάζεται με 6άρι κιβώτιο της ZF. Η απόδοση του εν λόγω κινητήρα μπορεί, χωρίς ιδιαίτερες βελτιώσεις, να φτάσει και τους 350 ίππους!

Για τις αγωνιστικές ανάγκες, το Evoque Desert Warrior 3, χρησιμοποιεί ελαστικά BF Goodrich Desert Race G και 16άρες ζάντες αλουμινίου Compomotive Atacama Rally Raid.Το αγωνιστικό Evoque, με βάρος 1.900 κιλών, μπορεί να καλύψει 1.200 χιλιόμετρα, με το ρεζερβουάρ των 260 λίτρων.

Εφοδιάζεται με μια βαλβίδα ελέγχου rebound, που ανιχνεύει αν οι τροχοί είναι στο έδαφος, μία βαλβίδα ελέγχου γωνίας, που ανιχνεύει εάν το όχημα στρίβει ή πηγαίνει ευθεία και μία ακόμα βαλβίδα πλευρικού ελέγχου.
autotriti.gr