Μια βραδιά με ρεμπέτικα τραγούδια και ενημέρωση για το νοσοκομείο της Ιεράπετρας διοργανώνει ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου, το Σάββατο 24 Νοέμβρη, στο παραλιακό σχολικό συγκρότημα.

Σε μια περίοδο έντονου προβληματισμού για την τύχη της υγείας και του νοσοκομείου Ιεράπετρας, ο σύλλογος εργαζομένων θεωρεί ότι μπορούμε να προβληματιζόμαστε και να διασκεδάζουμε κόντρα στην οικονομική ύφεση.

Με φαγητό, ποτό αλλά και ζωντανή μουσική από το συγκρότημα «επιστήμονες» και όχι μόνο, μπορούμε να έλθουμε ξανά κοντά. Τονίζει ότι η υγεία μας είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο. Τα έσοδα της εκδήλωσης (πρόσκληση 5 ευρώ), που θα ξεκινήσει στις εννέα το βράδυ, θα διατεθούν για τις ανάγκες του συλλόγου και για τα λειτουργικά έξοδα του νοσοκομείου. Προσκλήσεις διατίθενται από το γραφείο κίνησης στο νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Στην ανακοίνωση του ο σύλλογος, που τιτλοφορείται «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» αναφέρει: “Τραγικές ώρες περνά το νοσοκομείο μας. Τεράστιες ελλείψεις σε υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό, μειώσεις των εφημεριών του ιατρικού προσωπικού, καθιστούν προβληματική την εξυπηρέτηση των ασθενών και οριακή την λειτουργία του νοσοκομείου.

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι στην μνημονιακή Ελλάδα το σχέδιο για την Ιεράπετρα αλλά και όλο τον νομό, είναι το κλείσιμο των νοσοκομείων, η μειωμένη πρόσβαση των κατοίκων στο αγαθό της υγείας και όχι μόνο βέβαια.
Όλοι μας, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου μαζί με τους κατοίκους της Ιεράπετρας, έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να αγωνιζόμαστε.

-Ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε ότι μας ανήκει.

-Δεν θα αφήσουμε το νοσοκομείο μας να κλείσει.

-Όλοι μαζί, όπως όλη την προηγούμενη περίοδο, μπορούμε να ματαιώσουμε αυτά τα σχέδια.

Μπορούμε να ξεκινήσουμε έναν νέο κύκλο αγώνα, γιατί έχουμε δίκιο, γιατί με την υγεία την δική μας και των παιδιών μας δεν παίζουμε”.

Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης