Κάλεσμα για συμμετοχή στη στάση εργασίας και το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς ενάντια στην εφαρμογή των νέων οικονομικών μέτρων, απευθύνει με ανακοίνωση του το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει:

\”Μετά την ψήφιση του μνημονίου με διαδικασίες εξπρές, η τρικομματική κυβέρνηση προχωράει με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς στην υλοποίηση των ψηφισμένων μέτρων και συγκεκριμένα στην εφαρμογή των διατάξεων για τον «εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης» και «βελτίωση της λειτουργίας του κράτους» όπως λέει:

•\”Εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Διοίκησης\”, κατά την άποψη της Συγκυβέρνησης, σημαίνει απόλυση εργαζομένων μέσω της κατάργησης θέσεων τόσο μονίμων όσο και υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Οι εργαζόμενοι αυτοί μάλιστα θα τίθενται σε διαθεσιμότητα, η οποία θα διαρκεί ένα έτος και κατόπιν θα απολύονται (!) εκτός εάν δεχτούν να μεταταχθούν ή να μεταφερθούν σε άλλη Υπηρεσία ακόμη και με μεταβολή της εργασιακής τους σχέσης, εφόσον πρόκειται για μονίμους κι εφόσον υπάρχει η θέση!

•«Βελτίωση της λειτουργίας του Κράτους», κατά την άποψη της Συγκυβέρνησης θα επιτευχθεί αν αλλάξει το Πειθαρχικό Δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων (εκείνο που άλλαξε μόλις πριν ένα περίπου χρόνο κι ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί!), έτσι ώστε να οδηγείται στην έξοδο ένας υπάλληλος με μόνη την ύπαρξη \”σοβαρών ενδείξεων\” και όχι… αποδείξεων για την ενοχή του (!) και μάλιστα για κάθε είδος πειθαρχικού παραπτώματος

Η υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων προς την Τρόικα για άμεσες απολύσεις προσωπικού, για δραστικό περιορισμό του μισθολογικού κόστους και για περιορισμό των Δημοσίων Υπηρεσιών έχει απώτερο σκοπό την κατάργηση βασικών Κοινωνικών Αγαθών και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων του Δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα. Αυτή η πολιτική δεν έχει καμία σχέση με το συμφέρον των πολιτών. Αντιθέτως  στρέφεται κατά των θεμελιωδών και συνταγματικά κατοχυρωμένων κοινωνικών δικαιωμάτων τους!

Το Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. Χανίων καλεί όλα τα σωματεία να στηρίξουν με ανακοινώσεις τους αλλά και εμπράκτως τις κινητοποιήσεις που αποφασίζουν τα σωματεία του Νομού ενάντια στις απολύσεις για να καταργήσουμε στην πράξη τις πολιτικές του μνημονίου.

Τετάρτη 14/11/2012

συμμετέχουμε στη στάση εργασίας (12:00-15:00) και το συλλαλητήριο στη 13:00 στην Αγορά και προχωράμε σε αποκλεισμό του Δημαρχείου Χανίων.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook