Με την ελπίδα ότι το αργότερο τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου θα εκταμιευθεί το ποσό των 31,5 δισ. ευρώ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έθεσε την Τρίτη στις Βρυξέλλες το θέμα της χρηματοδότησης της χώρας και της τήρησης των συμφωνηθέντων από την πλευρά των πιστωτών.

Όπως αναφέρει Το Βήμα, ο κ. Σαμαράς, στις συναντήσεις που είχε, στο περιθώριο εκδήλωσης για την κατανομή των κοινοτικών πόρων, με τους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Χέρμαν βαν Ρομπάι, έθεσε το ζήτημα της επιτάχυνσης των διαδικασιών για την εκταμίευση και του ποσού των 13 δισ. ευρώ που αφορά τις δόσεις του Σεπτεμβρίου και του Δεκεμβρίου.

Εξάλλου, στην αναγκαιότητα να προχωρήσουν, το συντομότερο, τα προγράμματα εγγυήσεων και χρηματοδότησης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και να επιταχυνθεί από τις Περιφέρειες η υλοποίηση έργων στον τομέα του τουρισμού, συμφώνησαν στη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες ο Ευρωπαίος επίτροπος Γιοχάνες Χαν με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος συνοδεύει τον πρωθυπουργό.

Σημειώνεται ότι ο κ. Χατζηδάκης θα συναντηθεί την Τετάρτη με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB) Ντάριο Σκαναπιέκο.

 

in.gr