Διώξεις στα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων

Κάτω από δρακόντια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν στα κρατητήρια του αστυνομικού μεγάρου Ηρακλείου, τα 16 άτομα τα οποία συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένη Δευτέρα, στα πλαίσια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης για την εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων που δρούσαν σε Ηράκλειο κ Λασίθι.

Οι συληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι ενώπιον των εισαγγελικών αρχών του Λασιθίου ο οποίος στον υψηλόβαθμο αξιωματικό της ΕΛΑΣ Λασιθίου άσκησε ποινική δίωξη για παροχή πληροφοριών σε εγκληματική οργάνωση, σε βαθμό κακουργήματος και για παράβαση καθήκοντος και για παράβαση υπηρεσιακού απορρήτου σε βαθμό πλημμελήματος.

Στον δεύτερο αστυνομικό από το Λασίθι ασκήθηκε ποινική δίωξη για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών. Στον τρίτο ένστολο από το Ηράκλειο ασκήθηκαν διώξεις για κατοχή φυσιγγίων και βεγγαλικών.

Στους δύο φερόμενους εγκεφάλους των εγκληματικών οργανώσεων, τον 45χρονο, από το Σίσσυ και τον 48χρονο επιχειρηματία από τα Μάλια, ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για καλλιέργεια, κατοχή, μεταφορά και πώληση ναρκωτικών ουσιών, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δράση καθώς και διώξεις για κατοχή και χρήση όπλων, ζωοκλοπές και εμπρησμό σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο εισαγγελέας άσκησε στους τρεις ανήλικους, ένας εκ των οποίων είναι γιος του αρχηγού της εγκληματικής ομάδας που δρούσε στον νομό Ηρακλείου, που φέρονται να είναι μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης αλλά και για άμεση συνέργεια σε υποθέσεις ναρκωτικών.

 Ξεχωριστή δικογραφία για τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης και τους δικηγόρους

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι για την υπόθεση του καθηγητή του Π.Κ αλλά και των δύο γνωστών δικηγόρων του Ηρακλείου, που φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση με ψευδή πιστοποιητικά τοξικομανίας, θα υπάρξει ξεχωριστή δικογραφία και θα ξεκινήσει περαιτέρω έρευνα στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης από τον Εισαγγελέα Εφετών ανατολικής Κρήτης.

Ρένα Βουρεξάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook