Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, όπου ο υπουργός Αντώνης Μανιτάκης αναφέρθηκε στο θέμα της διαθεσιμότητας. «Δεν έχω απολύσει κανένα δημόσιο υπάλληλο, ούτε πρόκειται να βάλω την υπογραφή μου σε καμία απόλυση».

Αναφερόμενος στην άρνηση των δήμων να δώσουν στοιχεία επανέλαβε ότι αν τελικά δεν δοθούν στοιχεία, θα γίνει χρήση των καταλόγων απογραφής δημοσίων υπαλλήλων.

Στις παρεμβάσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου και στις συνεχείς αναφορές του σε απολύσεις, ο υπουργός είπε: «δεν θα απολογηθώ για το Μνημόνιο αλλά για όσα έκανα εγώ. Δεν έχει γίνει ούτε μια απόλυση και πραγματικά απορώ γιατί τόση χαρά και προθυμία να απολυθούν. Μήπως είστε δικηγόρος της τρόικας;».

Ο κ. Μητρόπουλος ζήτησε από τον υπουργό να ανακαλέσει επικαλούμενος την αντιδικτατορική του δράση.

Πάντως, η αναφορά Μανιτάκη στη χρήση των στοιχείων από τους καταλόγους απογραφής προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου.

Ο δήμαρχος απέστειλε νέα επιστολή στον υπουργό, ζητώντας του να σταματήσει να απειλεί εργαζομένους και να στρέφεται κατά των εκλεγμένων εκπροσώπων των ΟΤΑ, διότι εκτός των άλλων εκθέτει και την κυβέρνηση.

«Θέλω να πιστεύω ότι οι απειλές σας να αφήσετε απλήρωτους εργαζόμενους, ακόμη και άτομα με ειδικές ανάγκες, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχουν γίνει υπό το κλίμα είτε πανικού, είτε ελλιπούς ενημέρωσης, σε διαφορετική περίπτωση η πρόθεσή σας αυτή που στόχο έχει να τρομοκρατήσει εργαζομένους που δοκιμάζονται και η ζωή τους ανατρέπεται από τις αποφάσεις σας, είναι το λιγότερο άστοχη» αναφέρει στην επιστολή ο δήμαρχος Πειραιά.


in.gr