Με κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας, που αναμένεται να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στους πολίτες εν γένει, αλλά και ειδικότερα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ξεκινά η εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, με 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, που έχει εξαγγείλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, για τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα, διεκδικώντας την καταβολή των χρεών του ΕΟΠΥΥ για το μήνα Σεπτέμβριο και συγκεκριμένη ημερομηνία για την καταβολή των παλαιών οφειλών.

Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από εφημερεύοντα και διημερεύοντα φαρμακεία.

Επίσης, σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από τη Δευτέρα και οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, μέχρι την εξόφληση των οφειλών του Οργανισμού απέναντί τους.

Την Τετάρτη, οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ.

Ο χώρος της Υγείας θα παραμείνει στο «κόκκινο» τουλάχιστον μέχρι εκείνη την ημέρα (Τετάρτη), όταν και αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση και να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες του κλάδου.

Το υπουργείο Υγείας, από την πλευρά του, επιχειρεί να βρει σημείο επαφής με τους φαρμακοποιούς, προκειμένου να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις τους και να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Από την πλευρά τους, οι φαρμακοποιοί ζητούν να αποσυρθεί η επίμαχη ανακοίνωση του υπουργού, Ανδρέα Λυκουρέντζου, σύμφωνα με την οποία επίκειται πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων.


protothema.gr