Στα δίχτυα των αστυνομικών αρχών έπεσαν μέλη διεθνούς κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών, μετά και το πρόσφατο περιστατικό με τους 11 μετανάστες που συνελήφθησαν νότια του Ρεθύμνου.

Συγκεκριμένα οι αχρές του Ρεθύμνου προχώρησαν στη σύλληψη τη Δευτέρα και την Κυριακή τριών ατόμων ενός Αφγανού ηλικίας 23 ετών, ενός Σύριου 25 χρόνων  και ενός Ηρακλειώτη45 ετών, ενώ αναζητούν και άλλα άτομα συγκεκριμένα 4 στον αριθμό μεταξύ των οποίων και τον επικεφαλή του κυκλώματος που εμπλέκονται σε ανάλογες πράξεις.

Οι συλληφθέντες διακινητές μαζί με τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή δομή και δράση, που δραστηριοποιούνταν τα τελευταία δύο χρόνια, στη προώθηση μη νομίμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας και σε άλλες χώρες της Μεσογείου.

Αναλυτικότερα, προχθές (16.12.2012) τα ξημερώματα, σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ρεθύμνου, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οχήματος δεν σταμάτησε και ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξή όπου σε κοντινή απόσταση ο οδηγός του οχήματος το ακινητοποίησε, όπου οι αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας συνέλαβαν τους δύο επιβαίνοντες αλλοδαπούς υπηκόους Συρίας, διότι δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις διαμονής τους στη χώρα.

Από την αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν προβεί σε όλες της απαραίτητες ενέργειες ώστε, την 12.12.2012 να επιβιβάσουν σε αλιευτικό σκάφος άγνωστο αριθμό μη νόμιμων μεταναστών, μεταξύ αυτών και τους ανωτέρω έντεκα (11) συλληφθέντες (οι δέκα είναι υπήκοοι Αιγύπτου και ο ένας υπήκοος Παλαιστίνης, κατά δήλωσή τους), από λιμάνι της Αιγύπτου, με ενδιάμεσο σταθμό την Κρήτη, όπου τους περίμεναν συγγενικά τους πρόσωπα, καταβάλλοντας σ΄ αυτούς, το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ ως αντίτιμο.

Για την προώθηση των αλλοδαπών σε παράλια τoυ Ρεθύμνου Κρήτης, οι διακινητές χρησιμοποίησαν δύο φουσκωτά σκάφη για την παραλαβή  των παράνομων μεταναστών από το αλιευτικό σκάφος, για τα οποία έχουν εκδοθεί αναζητήσεις και δύο Ι.Χ.Ε. οχήματα τα οποία κατασχέθηκαν, ως μέσα διευκόλυνσης και τέλεσης παράνομης δραστηριότητας.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία ενός εκ των διακινητών (αρχηγικό μέλος), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και πλήθος στοιχείων κινητής τηλεφωνίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, ενώ για τους έντεκα (11) αλλοδαπούς που εισήλθαν παράνομα στη χώρα έχουν κινηθεί οι διαδικασίες διοικητικής απέλασης τους.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου ενώ εξετάζεται η συμμετοχή των συλληφθέντων διακινητών και σε άλλες υποθέσεις  παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη χώρα.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook