Κατά την παρουσία του στα Χανιά ο κ Αρναουτάκης εξέφρασε την εκτίμηση του ότι θα ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα (κυρίως νομικά) και τελικά δεν θα απενταχθεί το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων.

«Μαζί με τους βουλευτές μας, τους Υπουργούς (Χατζηδάκη και Καλογιάννη), που έχουμε συχνές συναντήσεις, τους αντιπεριφερειάρχες Απόστολο Βουλγαράκη και Νίκο Καλογερή, πιέζουμε για να ξεμπλοκάρει αυτό το σημαντικό αναπτυξιακό έργο, όχι μόνο για τα Χανιά, αλλά και για ολόκληρη την Κρήτη και πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση», επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς ο κ. Αρναουτάκης αν το αεροδρόμιο Χανίων επηρεάζεται από την επικείμενη δημοπράτηση του Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλι, ήταν κατηγορηματικός.

«Το Καστέλι σαφώς και δεν ακυρώνει τα Χανιά. Σε μια περίοδο που ο τουρισμός της Κρήτης αυξάνεται σημαντικά, όχι μόνο τα αεροδρόμια των Χανίων και του Καστελίου χρειαζόμαστε, αλλά και αυτό της Σητείας» δήλωσε μ’ έμφαση ο Περιφερειάρχης.

Πάει για ένσταση η ΝΕΜΕΣΙΣ για το αεροδρόμιο Χανίων;

Έτοιμη να προχωρήσει στην κατάθεση ένστασης επί της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το έργο επέκτασης του αεροδρομίου των Χανίων, εμφανίζεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της neatv.gr, η κυπριακή τεχνική εταιρία ΝΕΜΕΣΙΣ.

Πρόκειται για την εταιρία στην οποία αρχικά είχε κατοχυρωθεί το μεγάλο αναπτυξιακό έργο για τη δυτική Κρήτη, κύκλοι της οποίας φαίνονται εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από την τροπή που πήρε η υπόθεση.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο ζήτημα ήρθε προς συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, όπου, ο Δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον αρμόδιο υφυπουργό Σταύρο Καλογιάννη, από τον οποίο δεν πήρε καμία απολύτως απάντηση για το πως εξελίσσεται το θέμα.

Με δεδομένο πως ακόμη ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Χατζηδάκης, διά του άμεσου υφυπουργού Σταύρου Καλογιάννη, δεν προχωρούν δυνητικά στην υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, δίνοντας το έργο στην ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, γεννούνται εύλογα ερωτήματα και διατυπώνεται έντονη ανησυχία για την απένταξη της επέκτασης από το ΕΣΠΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook