Ένα άκρως σοβαρό θέμα καλείται να επιλύσει η γερμανική κυβέρνηση, καθώς διχογνωμία εκφράζεται στους κόλπους της για το αν... ο Θεός είναι αρσενικός, θηλυκός ή ουδέτερος.

Το πρόβλημα για το φύλο του Θεού συζητήθηκε μάλιστα στη σύσκεψη για το δημοσιονομικό χρέος της Κύπρου και τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Ρωσία που είχαν την Παρασκευή οι εκπρόσωποι όλων των υπουργείων στην τακτική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.

Επικαλούμενος την Αγία Γραφή, τα έργα του πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ' και την επίσημη ιστοσελίδα του Βατικανού, ο εκπρόσωπος της υπουργού Οικογένειας Κριστίνα Σρέντερ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι "είναι ξεκάθαρο ότι ο Θεός δεν είναι ούτε άνδρας ούτε γυναίκα" και συμπλήρωσε: "Εμπιστεύομαι περισσότερο τον ειδικό (τον Πάπα) παρά αυτούς που επικρίνουν την υπουργό".

Η 35χρονη Σρέντερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit, ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο "πόσο δύσκολο είναι να μιλάει στην κόρη της για τον Θεό χρησιμοποιώντας το αρσενικό γένος". Στη γερμανική γλώσσα υπάρχουν τρία γένη, το αρσενικό, το θηλυκό και το ουδέτερο και ο Θεός (Gott) είναι αρσενικού γένους.

"Είναι πολύ απλό: Ο καθένας αποφασίζει μόνος του. Το γένος δεν έχει σημασία" απάντησε η Σρέντερ, σημειώνοντας ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα και το ουδέτερο άρθρο.

Το σχόλιο αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις κυρίως μεταξύ των μελών της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), του κόμματος από το οποίο προέρχεται και η ίδια η Σρέντερ.

newsbomb.gr