«Εξαιρετική πρόοδο» σημειώνει η πορεία της υγείας της υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον, η οποία παραμένει νοσηλευόμενη σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης.

Η κ. Κλίντον εισήχθη στο νοσοκομείο την Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου, αφότου εντοπίστηκε θρόμβος κοντά στο δεξί αυτί, μεταξύ του εγκεφάλου και του κρανίου της. Ωστόσο, σύμφωνα με τη διάγνωση των ιατρών που την παρακολουθούν, ο θρόμβος δεν προκάλεσε εγκεφαλικό επεισόδιο ή οποιαδήποτε νευρολογική διαταραχή και η αμερικανίδα αξιωματούχος αναμένεται να αναρρώσει πλήρως.

Η κ. Κλίντον λαμβάνει αιμολυτικά φάρμακα για την αντιμετώπιση του θρόμβου, και οι θεράποντες ιατροί της έχουν ανακοινώσει πως η θα πάρει εξιτήριο αφότου ολοκληρώσει τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί και σταθεροποιηθεί η κατάστασή της.

Η εμφάνιση του θρόμβου αποδίδεται, έως τώρα, σε διάσειση που υπέστη η κ. Κλίντον έπειτα από μία πτώση λόγω λιποθυμίας. Προτού χάσει τις αισθήσεις της, η υπουργός Εξωτερικών αντιμετώπιζε μία γαστρική ίωση, η οποία προκάλεσε αφυδάτωση.

Υπενθυμίζεται πως η κ. Κλίντον έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να εγκαταλείψει το υπουργείο Εξωτερικών έπειτα από το πέρας της πρώτης θητείας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Ο Λευκός Οίκος έχει ήδη προτείνει ως αντικαταστάτη της τον γερουσιαστή Τζον Κέρι.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook