Η Vodafone πραγματοποίησε για δεύτερη χρονιά την εθελοντική πρωτοβουλία, “Me & My Shadow” για τα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS, στο πλαίσιο του επαγγελματικού τους προσανατολισμού, με σκοπό να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας και να λάβουν τα κατάλληλα ερεθίσματα όσον αφορά το επαγγελματικό τους μέλλον.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη, 29 Μαρτίου, 22 παιδιά των Χωριών SOS φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Χαλάνδρι και στη Θεσσαλονίκη για να ζήσουν μια ημέρα ως «εργαζόμενοι της Vodafone».

Η πρωτοβουλία “Me & My Shadow” αφορά στην ενέργεια job shadowing, μια δράση που στόχο έχει να συμβάλει στην εκπαίδευση παιδιών ηλικίας 12-16 ετών, μέσα από την ένταξή τους σε πραγματικό πλαίσιο καθημερινής δραστηριότητας ενός εργαζομένου.

Παράλληλα, η Vodafone στο πλαίσιο των ενεργειών στήριξης των παιδιών που φιλοξενούνται στα Παιδικά Χωρία SOS, τους έδωσε την ευκαιρία την περασμένη εβδομάδα να παρακολουθήσουν την ταινία «Η γη είναι το σπίτι μας», που δημιούργησε το 2008 σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Η προβολή πραγματοποιήθηκε στη «Θόλο», το θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», και είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά για την προστασία του περιβάλλοντος. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις περιβαλλοντικές τους γνώσεις στο ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό παιχνίδι της Vodafone «Mobile Invaders», καθώς και να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης «Καταναλώνω. Ανακυκλώνω;» του «Ελληνικού Κόσμου».

Η Vodafone στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS για τη λειτουργία των Εργαστηρίων Έκφρασης και Δημιουργικής Απασχόλησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για 5η χρονιά, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook