«Πρόκειται να αφήσω αυτήν την χώρα όπως ο Ντεπαρτιέ. Αλλά όχι για φορολογικούς λόγους» δήλωσε ο γάλλος κινηματογραφιστής Ματιέ Κασοβίτς, την ώρα που που εξακολουθεί να μαίνεται η πολεμική για την αποχώρηση από τη χώρα του ηθοποιού Ζεράρ Ντεπαρτιέ, ο οποίος πήρε πρόσφατα την ρωσική υπηκοότητα.

«Από δημιουργικής πλευράς, δυσκολεύομαι να συνεχίσω να εργάζομαι σε μια χώρα που έχει φυλακίσει τον κινηματογράφο», σημείωσε ο 45χρονος Κασοβίτς, λέγοντας ότι πρόκειται για «πιστό αντίγραφο του αμερικανικού μοντέλου».

«Εμένα μου αρέσει το σινεμά. Έχει γίνει ένα μέσο, αλλά είναι πάνω από όλα μια τέχνη. Μου αρέσει η βιομηχανία που περιστρέφεται γύρω από αυτό», σημείωσε ο δημιουργός γνωστών ταινιών όπως «Το Μίσος» (1995) και τα «Πορφυρά Ποτάμια» (2000).

Σύμφωνα με τον ίδιο, «στις ΗΠΑ τα πράγματα είναι πιο τετραγωνισμένα, καθώς υπάρχουν αυτοκρατορίες που στηρίζονται σε αυτό. Στην Γαλλία, τα έχουμε όλα αυτά, αλλά, δυστυχώς, το κοινό δεν ακολουθεί».

Σε ερώτηση που του έγινε για την απόφαση του Ντεπαρτιέ, ο Γάλλος ηθοποιός και σκηνοθέτης του κινηματογράφου σημείωσε: «Ο Ζεράρ Ντεπαρτιέ κάνει αυτό που θέλει. Αλλά ο Ντεπαρτιέ ξέχασε ότι είναι ένα κοπιράιτ, όπως το καμαμπέρ. Ο Ντεπαρτιέ αντιπροσωπεύει τη Γαλλία. Ο Ντεπαρτιέ είναι η Γαλλία».

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook