Η Βρετανία «δεν θα κατέρρεε» μεν εάν έφευγε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ένα δημοψήφισμα του τύπου «εντός ή εκτός» θα ήταν λανθασμένη επιλογή στην παρούσα φάση, αναφέρει ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον σε συνέντευξή του ενώ η πολεμική στο Λονδίνο για την ΕΕ κορυφώνεται. Η βρετανική κυβέρνηση, είπε, θα επιδιώξει επανακαθορισμό των σχέσεων της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε τα παραπάνω μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να «σκιαγραφήσει» πώς φαντάζεται τη θέση της Βρετανίας στην ΕΕ.

Τονίζοντας ότι θεωρεί πως είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Κάμερον ανέφερε ότι σκοπεύει «να επαναδιαπραγματευτεί» τις σχέσεις του Λονδίνου με τις Βρυξέλλες -και θα επιδιώξει τη «νωπή συναίνεση του κοινού» για τη νέα συμφωνία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Βρετανία θα έβρισκε συμμάχους σε προσπάθειά της να «επαναπατρίσει» εξουσίες από τις Βρυξέλλες.

»Στην παρούσα φάση, υπάρχει πολύς κόσμος στη Βρετανία που θέλει να είναι στην ΕΕ αλλά δεν είναι ικανοποιημένος με κάθε πλευρά της σχέσης και θέλει να την δει να αλλάζει» είπε ο Κάμερον.

 

in.gr