Πληροφορίες για κανιβαλισμό και ανθρωποφαγία έκαναν την εμφάνισή τους σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο ακόμα και για γονείς που έφαγαν τα παιδιά τους ή για Βορειοκορεάτες που τρώνε πτώματα.

Αν και οι ειδήσεις αυτές δεν αποκλείεται να είναι προϊόντα προπαγάνδας, προκαλούν σοκ καθώς μπορούν να συνδεθούν με πληροφορίες ότι στην Βόρειο Κορέα υπάρχει λιμός, την ώρα που η ηγεσία της σκληραίνει την στάση της σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα.

Όπως αναφέρουν οι Sunday Times, πηγές της χώρας αναφέρουν ότι ένας άνδρας εκτελέστηκε, επειδή σκότωσε τα δύο παιδιά του για να τα φάει.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένας άνδρας ξέθαψε το πτώμα του εγγονού του, ενώ ένας άλλος, τρελαμένος από την πείνα, έβρασε το παιδί του και έφαγε τη σάρκα του.

Οι πληροφορίες δημοσιεύθηκαν στην Asia Press, η οποία δηλώνει ότι έχει στρατολογήσει ομάδα πολιτών-δημοσιογράφων που βρίσκονται σε βορειοκορεατικό έδαφος.

Η Asia Press, που έχει την έδρα της στην Ιαπωνία, έκανε λόγο για «μυστική πείνα» που πλήττει τις επαρχίες της Βόρειας και Νότιας Χουανγκχαέ, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 10.000 άτομα.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι εκφράζονται φόβοι πως ο κανιβαλισμός επεκτείνεται στη χώρα.

Οι Sunday Times αναφέρουν ότι οι πληροφορίες θεωρούνται έγκυρες.

Η Βόρειος Κορέα δεν έχει αρνηθεί, ούτε έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο η Βόρειος Κορέα επανέλαβε την πρόθεσή της να προχωρήσει σε τρίτη πυρηνική δοκιμή, τονίζοντας ότι πραγματοποιεί το αίτημα του λαού της.

 

in.gr