Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στο Ηράκλειο την ημέρα των Τριών Ιεραρχών, αφιερωμένες στη μουσική και καλλιτεχνική παιδεία, και έχουν τον τίτλο «Πρόταση Πολιτισμού»

"Η Πανελλήνια Ένωση, οι τοπικές ενώσεις και οι Σύλλογοι Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων Ελλάδας διοργανώνουν Πρόταση Πολιτισμού.

Η μουσική και καλλιτεχνική παιδεία είναι μια αδιαπραγμάτευτη αξία, σε μια χώρα όπου ο πολιτισμός είναι το κυρίως προϊόν της. Παρά τις χρόνιες παθογένειες της παιδείας στη χώρα μας τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία παράγουν ακατάπαυστα προϊόν πολιτισμού δημιουργώντας ευσυνείδητους πολίτες.

Στο πλαίσιο της πολιτιστικής πρότασης μαθητές-γονείς και καθηγητές από όλα τα Μουσικά & Καλλιτεχνικά σχολεία θα παρουσιάσουν την τετάρτη 30 Ιαν 2013 ημέρα των Τριών Ιεραρχών, που είναι αφιερωμένη στην παιδεία, μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα. Αντιστεκόμενοι στην απαξίωση της δημόσιας παιδείας, δίνοντας έμφαση στο γεγονός πως η υποβάθμιση αυτής, δεν είναι λόγο κρίσης αλλά αποτέλεσμα πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Η διαμαρτυρία είναι Πανελλήνια και οι εκδηλώσεις θα γίνουν: στην Αθήνα Πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 11.00, στη Θεσσαλονίκη Πλατεία Αριστοτέλους ώρα 12:00. Στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθούν Μουσικά και Καλλιτεχνικά δρώμενα από μαθητές στην Πλατεία Ελευθερίας στις 11:00 και στη Λότζια στις 12:30 θα γίνει συναυλία από μαθητές, καθηγητές, μουσικούς της Κρήτης και η Φιλαρμονική Δήμου Ηρακλείου.

Ζητάμε η πολιτεία να σταθεί στο πλευρό μας έμπρακτα και ουσιαστικά για την περαιτέρω ανάπτυξη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των σχολείων αυτών.

Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτή την πολιτιστική εκδήλωση-διαμαρτυρία γιατί μόνο με συλλογικότητα λαμβάνει υπ’ όψιν το μήνυμα η Πολιτεία. Στην προσπάθεια μας αυτή συμπαραστέκονται και μας τιμούν με την παρουσία τους επώνυμοι κρητικοί μουσικοί Αλεξάκης Β., Γαργανουράκης Μπ., Δρίμης Μ, Ζαχαριουδάκης Δ.(Χαϊνηδες), Ιατράκης Μ., Κανακάκης Μ., Καλαθάκης Μ., Κονταξάκης Μ., Μαυρομανωλάκης Γ., Μοσχονάς Ν., Μπαλτζάκης Φ., Παιγνιωτάκης Μ., Παραγιουδάκης Γ., Πατεράκης Ι., Σαλούστρος Μ., Σπυριδάκης Μ., Σταυρακάκης Γ., Σταυρακάκης Μ., Ψαρογιώργης και η Φιλαρμονική Δήμου Ηρακλείου.

Ευχαριστούμε θερμά τους μουσικούς αλλά και τους χορηγούς μας, StudioK του Κ.Καβλεντάκη για την δωρεάν παραχώρηση των ηχητικών, την Pegasus για την δημιουργία της αφίσας και την Euro direct για την χρηματοδότηση της."