Τελευταία ενημέρωση: 19:40

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα από φωτιά που ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο χωριό Μάζα στον Αποκόρωνα Χανίων, σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια.

Η πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε βροχή τηλεφωνημάτων από πολίτες που σε έντρομη κατάσταση έκαναν λόγο για μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στο χωριό που βρίσκεται κοντά στις Βρύσσες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr από τον τόπο του συμβάντος, η φωτιά ήταν πολύ κοντά σε σπίτια και κάτοικοι είχαν βγει στους δρόμους καθώς έβλεπαν τις υψηλές φλόγες να πλησιάζουν επικίνδυνα.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Βρυσσών αποτελούμενες από 4 οχήματα τα οποία επιχείρησαν περιμετρικά της φωτιάς και αφού την περικύκλωσαν κατόρθωσαν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χωριό Μάζα είναι πολύ κοντά από τον Πυροσβεστικό Σταθμό και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και με την έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών να αποσοβηθούν τα χειρότερα.

Αποτέλεσμα της φωτιάς ήταν να καούν δύο στρεμματα μόνο δασικής έκτασης ενώ το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής διερευνά τα αίτια της φωτιάς που ξέσπασε ενώ στην περιοχή έπνεαν νότιοι άνεμοι