Το Λιμεναρχείο Ηρακλείου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν την Κυριακή το βράδυ έξω από το "Φαιστός"

Αναφορικά με δημοσιεύματα τοπικού τύπου των Χανίων για επιλεκτική φόρτωση φορτηγών οχημάτων με ευπαθή προϊόντα από το λιμάνι Ηρακλείου με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ» από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

1) Χθες, Κυριακή, 03-02-2013, η πλοιοκτήτρια εταιρία του πλοίου «ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ» δήλωσε προς τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου ότι το σύνολο των μελών του πληρώματος του πλοίου δεν απεργούν και επιθυμούν να εργαστούν, κάτι που επιβεβαίωσε και ο πλοίαρχος του εν λόγω πλοίου.

2) Κατόπιν, αφού έγινε σχετική ενημέρωση του Εισαγγελέα Ηρακλείου για το συγκεκριμένο γεγονός και αναλυτική περιγραφή για τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού φορτηγών αυτοκινήτων με ευπαθή φορτία στο λιμάνι τα οποία έπρεπε να μεταφερθούν προς τον Πειραιά, επετράπη ο απόπλους του εν λόγω πλοίου.

3) Από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή φόρτωση των οχημάτων κατά απόλυτη και αυστηρή σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με τις οδηγίες του τοπικού πρακτορείου και με γνώμονα τη διασφάλιση της τάξης στο λιμένα και την αποτροπή επεισοδίων. Σημειώνεται δε ότι οχήματα προερχόμενα από τον νομό Χανίων προσήλθαν στο χώρο φόρτωσης μετά την 21:30.

4) Τελικά το πλοίο «ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ» απέπλευσε την 23:20 της 03-02-2013 μεταφέροντας 96 φορτηγά οχήματα από διάφορους νομούς της Κρήτης, 12 Ι.Χ., 1 Δ/Κ και 100 επιβάτες.

Κατ’ αντιστοιχία η Λιμενική Αρχή του Πειραιά έλαβε όλα τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εκφόρτωση των μεταφερομένων οχημάτων με τα ευπαθή φορτία. Σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση θεωρείται δεδομένη και αυτονόητη η υποχρέωση των Λιμενικών Αρχών να εξασφαλίζουν την ομαλή φόρτωση και εκφόρτωση των διακινουμένων οχημάτων.