Παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών έχουν στήσει τους πάγκους τους έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην οδό Αχαρνών, διεκδικώντας μείωση του κόστους παραγωγής αγροτικών προϊόντων.

Μετά τις 10 το πρωί θα μοιράσουν δωρεάν οπωρολαχανικά σε ανέργους, πολύτεκνους και συνταξιούχους.

Οι παραγωγοί διεκδικούν, μεταξύ άλλων, μείωση της τιμής στο πετρέλαιο και στο αγροτικό ρεύμα, μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά μηχανήματα και τα εφόδια, καθώς και στη διάθεση των αγροτικών προϊόντων, αλλά και κατάργηση των ταμειακών μηχανών.

Οι παραγωγοί της της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών θα μοιράσουν φυλλάδια με τα αιτήματά τους και προϊόντα τους σε ανέργους, πολύτεκνους και συνταξιούχους.

Διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία

Το μεσημέρι, οι αγρότες που συμμετέχουν στα μπλόκα της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτοσυνδικαλιστικού Ζητήματος θα αρχίσουν να διακόπτουν για μία ώρα την κυκλοφορία στην Εγνατία ή σε άλλους επαρχιακούς δρόμους.

Ειδικότερα, 12.00 με 13.00 θα κλείσουν οι δρόμοι στα μπλόκα του Δομοκού, της Φθιώτιδας, του Κάστρου Βοιωτίας και της Θήβας ενώ 14.00 με 15.00 στα μπλόκα των Φερρών Αλεξανδρούπολης, της Χρυσούπολης, της Δράμας των Ν. Κερδυλλίων, των Κουφαλίων και του Κιλκίς.

Την Τρίτη υπήρξε ένταση στον κόμβο της Νίκαιας όταν οι συγκεντρωμένοι αγρότες επιχείρησαν να κάνουν σύντομη συμβολική πορεία στην Εθνική Οδό, καταλαμβάνοντας μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Μετά από μία δεκάλεπτη διαμαρτυρία κατευθύνθηκαν με τα πόδια προς τη γέφυρα. Τότε παρενέβησαν τα ΜΑΤ με ασπίδες και γκλομπ, ενώ στις διαμαρτυρίες των αγροτών οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με δακρυγόνα και βόμβες κρότου λάμψης. Η ένταση κράτησε περίπου ένα δεκάλεπτο.


news247.gr