Η επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ μπορεί να μεταφράστηκε ως μια κίνηση στήριξης της Ελλάδας και τόνωσης των διακρατικών σχέσεων, αλλά το θέμα των γαλλικών επενδύσεων ήταν αυτό που τέθηκε άμεσα από τον γάλλο πρόεδρο.

Από την πλευρά της Γαλλίας, επτά τομείς αποτελούν τους πρώτους στόχους για επενδύσεις...

«Προσκαλώ τις γαλλικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων να συμμετάσχουν ευρύτατα σε αυτό. Είδαμε έναν προς ένα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό τους τομείς του καταλόγου των ιδιωτικοποιήσεων αλλά και ευρύτερα των επενδύσεων στους οποίους θα μπορούσαν να συμμετάσχουν γαλλικές εταιρείες, όπως για παράδειγμα η ενέργεια όπου αναμένεται να εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον για το φυσικό αέριο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ολάντ, απευθυνόμενος σε 100 περίπου Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες που συμμετείχαν στη συνάντηση που διοργανώθηκε χθες το απόγευμα στο Χίλτον.

Οι αποκρατικοποιήσεις των επιχειρήσεων ύδρευσης (ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ), των 48 μαρινών, της ΔΕΗ, του ΟΔΙΕ, των σιδηροδρόμων, καθώς επίσης η επανεκκίνηση των 4 μεγάλων οδικών αξόνων, όπως και οι έρευνες υδρογοναθράκων σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον των γάλλων επενδυτών.

• Έρευνες υδρογονανθράκων
Ο όμιλος Total έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις έρευνες υδρογονανθράκων (φυσικό αέριο, πετρέλαιο) που πρόκειται να διεξαχθούν σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη.


Διαβάστε περισσότερα εδώ