«Όταν μια ομάδα είναι πετυχημένη, τότε δεν την αλλάζεις».

Αυτός ο κανόνας φαίνεται πως αποτέλεσε και το βασικό κριτήριο στις φετινές κρίσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κρήτη.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. όχι μόνο διατήρησε αλλά και ενίσχυσε την «ομάδα» των αξιωματικών που υπηρετούν στην Κρήτη ειδικά τον τελευταίο χρόνο με τις επιτυχίες στην καταπολέμηση της σκληρής εγκληματικότητας, με τις εξαρθρώσεις συμμοριών, με την συνεχή προσπάθεια μείωσης της παραβατικότητας και την αντιμετώπιση δύσκολων περιπτώσεων με πολύ λεπτούς χειρισμούς.

Αυτό προκύπτει και από το ότι για πρώτη φορά στην ηγεσία της αστυνομίας στο νησί θα υπάρχουν ένας Υποστράτηγος και έξι Ταξίαρχοι.

Όμως περισσότερο από όλα φαίνεται πως ανταμείφθηκε και η «πολιτική» του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης κ.Μανώλη Παραβολιδάκη για μιαν «αστυνομία αποτελεσματική με κοινωνικό πρόσωπο», όπως είπε ο ίδιος στην συνέντευξή του στο Flashnews.gr, πριν από μόλις τρείς ημέρες. (Δείτε εδώ).

Έτσι ο υποστράτηγος Μανώλης Παραβολιδάκης καταρρίπτει κάθε ρεκόρ με την παραμονή του για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην ηγεσία της Αστυνομίας στην Κρήτη, ενισχυόμενος μάλιστα με δύο απόλυτα έμπειρους και λίαν αποτελεσματικούς «βοηθούς».

Αναλυτικότερα μετά τις κρίσεις η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη διαμορφώθηκε ως εξής :

\"\"

Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής παραμένει ο υποστράτηγος Μανώλης Παραβολιδάκης ο οποίος παρέμεινε διατηρητέος στον βαθμό (κάτι που ήταν προϋπόθεση για να μείνει στην θέση του).

Βοηθοί του ορίστηκαν οι :

\"\"Ταξίαρχος Παντελής Μουρτζανός (πρώην Αστ/κος Δ/ντής Ρεθύμνου) ο οποίος παρέμεινε στον ίδιο βαθμό , κάτι που ήταν προϋπόθεση για να μπορέσει να αναλάβει αναβαθμισμένα καθήκοντα στην ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη, μετά και την εντυπωσιακή πορεία του στην γενέτειρα του στο Ρέθυμνο, όπου μόνο το 2012 και μέσα σε δύο μήνες δεν άφησε ούτε ένα χασισόδεντρο όρθιο.

\"\"
Ταξίαρχος Γιώργος Σκανδαλάκης (πρώην Δ/ντής Ασφάλειας Ηρακλείου) ο οποίος προήχθη μετά από πολύχρονο και πετυχημένο έργο στο Ηράκλειο.

\"\"Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων ορίστηκε ο Ταξίαρχος Αρτέμης Κουτσαυτάκης ο οποίος προήχθη από Δ/ντής Ασφάλειας Χανίων. Η άνοδός του από τον 1ο στον 2ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων αποτελεί για πολλούς μιαν λογική και απόλυτα αναμενόμενη εξέλιξη μετά τις πολύχρονες και επιτυχημένες προσπάθειές του στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

\"\"Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου ορίστηκε ο Ταξίαρχος Μανώλης Πετράκης ο οποίος προήχθη. Έτσι ο κ.Πετράκης που πέρυσι «έφυγε» από την Αστ/κη Δ/νση Ηρακλείου για την Δ/νση Χανίων, τώρα μετακινείται και πάλι πιο κοντά στο Ηράκλειο.

\"\"Στα αξιοσημείωτα το ότι για 2η συνεχόμενη χρονιά θα γίνει τελετή παράδοσης και παραλαβής μεταξύ των κ.κ.Μουρτζανού και Πετράκη καθώς η τελετή το 2012 έγινε στην Αστ/κη Δ/νση Χανίων και τώρα θα γίνει στην Αστ/κη Δ/νση Ρεθύμνου.

\"\"Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου ορίστηκε ο Ταξίαρχος Μιχάλης Καραμαλάκης, ο οποίος διατήρησε τον βαθμό αλλά και την θέση του.

\"\"Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου ορίστηκε ο Ταξίαρχος Φανούριος Μανιαδάκης, ο οποίος προήχθη σε βαθμό αλλά παρέμεινε στην ίδια θέση.

Και οι δύο – ως επικεφαλείς – κατάφεραν ειδικά τον τελευταίο χρόνο καίρια χτυπήματα στα εγκληματικά κυκλώματα που δρούσαν στην ανατολική Κρήτη.

Όμως στις κρίσεις των αξιωματικών άλλοι έρχονται και άλλοι φεύγουν.

Έτσι στην Κρήτη υπήρξαν και αρκετές αποστρατείες.

Συγκεκριμένα πήραν τον βαθμό του Ταξίαρχου και αποστρατεύονται :

Ο διοικητής της ΥΠΑΣΕΚ στα Χανιά Ιωάννης Καπριδάκης , τα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου Χαρίδημος Φραγκομιχελάκης, Ελένη Μπελενιώτου, Μανώλης Σαμαριτάκης και από την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου ο Μανώλης Μοσχονάς.

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook