Σταθερή είναι η κατάσταση της υγείας του φοιτητή που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας μετά την εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα από αυτοσχέδιο μαγκάλι, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη.

Στο ανακοινωθέν αναφέρεται επίσης πως ο φοιτητής βρίσκεται υπό καταστολή με συνεχή υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών.

Την ίδια ώρα, ευχάριστα είναι τα νέα για τους άλλους δύο φοιτητές που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Ο πρώτος -που έχει μεταφερθεί και νοσηλεύεται στην πνευμονολογική κλινική- δεν αποκλείεται να πάρει εξιτήριο και αύριο Πέμπτη.

Ο άλλος -που παραμένει στην εντατική αποσωληνωμένος είναι σε σταθερή βελτίωση-, είναι αιμοδυναμικά σταθερός και έχει καλή επικοινωνία με το περιβάλλον.

Ολόκληρο το ιατρικό ανακοινωθέν για τον διασωληνωμένο φοιτητή

\”Ο 23χρονος φοιτητής παραμένει κλινικά σε σταθερή κατάσταση και υπό καταστολή με συνεχή υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών. Σήμερα, από την ιατρική ομάδα της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου διενεργήθηκε διαδερμική τραχειοτομία ώστε να καταστεί δυνατή η σταδιακή μείωση των επιπέδων καταστολής και ο έλεγχος της αναπνευστικής λειτουργίας. Στόχος είναι η προοδευτική αποδέσμευση από τον μηχανικό αερισμό με συνθήκες μέγιστης δυνατής ασφάλειας για τον ασθενή\”.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook