Την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 συναντήθηκαν σε προγραμματισμένη συνάντηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για το ΕΣΠΑ Κος Βιρβιδακης Κυριάκος και ο Δήμαρχος Πλατάνια Κος Μαλανδρακης Γιάννης.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Υφυπουργού για τα προγράμματα που έχουν υποβληθεί για στο ΠΕΠ και άλλα που επιθυμεί ο Δήμος να υποβάλλει στο ΕΣΠΑ, με εξεύρεση πόρων χρηματοδότησης από τα τομεακά προγράμματα των Υπουργείων στη παρούσα προγραμματική περίοδο.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Κος Μαλανδρακης παρουσίασε στον Κο Υφυπουργό συνοπτικά τα έργα που επιθυμεί να διερευνηθεί το θέμα της ένταξης τους.

Στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν , η ανάπλαση των πεζοδρομίων μαλεμε-κοντομαρι-πλατανια, η διευθευτηση του πόταμου ταυρωνιτη, η ανακατασκευή του σχολικού συγκροτήματος γυμνασίου /λυκείου Κολυμβαριου κ.α.

Επίσης ο Κος Βιρβιδακης παρέδωσε στο Δήμαρχο την απάντηση του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης σε ερώτηση που υπέβαλε ως βουλευτής στο κοινοβούλιο , όπου μεταξύ των άλλων αναφέρετε ότι τα ακίνητα που ήταν σε χρήση από τα κατά τόπους Α.Τ. και τώρα αυτά έχουν καταργηθεί, έχουν παραδοθεί στην Κτηματική Υπηρεσία για να εκχωρηθούν στη συνέχεια στους Δήμους κλπ , φορείς που είχαν αιτηθεί τη χρησιμοποίηση τους, όπως ο Δήμος Πλατανιά, (αφορά τα πρώην Α.Τ. Κολυμβαριου κ Α.Τ. Πλατανιά, που διεκδικεί ο Δήμος Πλατανιά άδω κ περισσότερο από ένα χρόνο).