Η κρίση έκανε τους καταναλωτές να στραφούν προς τα παραγόμενα ελληνικά προϊόντα και να ενισχύσουν την ελληνική βιομηχανική και αγροτική παραγωγή, επισημαίνει έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέδριο του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΑ) για το ελληνικό προϊόν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, που μπαρουσιάστηκε στο συνέδριο «Ελληνικό Προϊόν – Δύναμη Ανάπτυξης και Εξωστρέφειας της Ελληνικής Οικονομίας» οκτώ στους δέκα Έλληνες δηλώνουν ότι στηρίζουν με την αγορά ελληνικών προϊόντων την ελληνική οικονομία και συμβάλουν στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

Επίσης, ένας στους δύο θεωρεί ότι τα ελληνικά προϊόντα είναι υψηλής ποιότητας, ενώ οκτώ στους 10 δηλώνουν ότι τους ενδιαφέρει η αγορά των ελληνικών προϊόντων να συνδυάζεται και με προσφορές.

Στο συνέδριο που διοργανώνει το ΕΒΕΑ, διαπιστώθηκε ότι ακόμα και μεγάλοι πολυεθνικοί όμιλοι ήδη έχουν στραφεί στην παραγωγή προϊόντων στη χώρα μας, καθώς διαπιστώνουν ότι και οι πρώτες ύλες είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές αλλά και η εργατικότητα των Ελλήνων κάνει τα τελικά προϊόντα να διαφέρουν από άλλα του εξωτερικού.

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook