Ο Ηρακλειώτης Ν. Ανδρουλάκης, είναι από το απόγευμα της Πέμπτης ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ύστερα από την ψηφοφορία κατά τη διαδικασία ανάδειξης του 13μελούς Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Ο κ. Ανδρουλάκης εξελέγη με 109 ψήφους υπέρ, 56 λευκά και 3 άκυρα.

Ποιός είναι ο Ν. Ανδρουλάκης


Έχει τελειώσει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης, το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και είναι υποψήφιος διδάκτορας Φιλοσοφίας.

Εργάζεται ως Πολιτικός Μηχανικός και διδάσκει ως ωρομίσθιος στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Παράλληλα διαχειρίζεται μια μικρή τουριστική μονάδα.

Από το 1997 συμμετέχει ενεργά στην φοιτητική παράταξη της Π.Α.Σ.Π. Ξάνθης και στο προεδρείο του Συλλόγου Κρητών Φοιτητών. Το 1999 εκλέγεται Γραμματέας της ΠΑΣΠ Ξάνθης, ενώ το 2000- 2002 είναι και μέλος της Συγκλήτου του Δ.Π.Θ.

Παράλληλα με τις σπουδές και την εργασία του, δραστηριοποιείται πολιτικά: Το 2001, εκλέγεται μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ., και συμμετέχει στο Γραφείο Σπουδάζουσας Π.Α.Σ.Π. Α.Ε.Ι.. Το 2006, εκλέγεται στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ως εκπρόσωπος του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης. Το 2007, εκλέγεται μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Το 2008, στο 8ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ έκανε την έκπληξη αφού εξελέγη Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου στη δεύτερη θέση πίσω από την Φώφη Γεννηματά, λαμβάνοντας 807 ψήφους.