Λίγο μετά τις 8μμ εξήλθε, πρώτος, του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, μετά τη συνάντησή του με τους Σαμαρά – Βενιζέλο – Κουβέλη.

Στη σύντομη δήλωσή του, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, τόνισε πως \”η Ελλάδα είναι θωρακισμένη\”.

\”Η Κύπρος δεν θα πτωχεύσει, ποιος σας το είπε;\”, είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.

Κουβέλης: \”Οι Ευρωπαίοι οφείλουν να αναθεωρήσουν την απόφασή τους για την Κύπρο\”

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, τόνισε την ανάγκη \”οι Ευρωπαίοι εταίροι να αναθεωρήσουν την απόφασή τους για την Κύπρο.

\”Οι εταίροι πρέπει να αντιληφθούν ότι η Ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή βρίσκονται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και δεν γίνεται, με τέτοιες αποφάσεις να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της Κύπρου και των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου. Πρέπει να αναθεωρήσουν την απόφασή τους\”, τόνισε.

\”Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πρέπει να εκφραστεί με πολύ συγκεκριμένο τρόπο στην περίπτωση της Κύπρου. Η Ελλάδα συμπαρίσταται, η Ελλάδα στηρίζει\”, υπογράμμισε.

Ακόμη, επανέλαβε και ο ίδιος αυτό που και ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, δήλωσε εξερχόμενος του Μαξίμου, \”η Ελλάδα με τις ενέργειες της κυβέρνησης είναι θωρακισμένη\”.

Ακόμη, ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε στα υπόλοιπα μείζονα θέματα της ελληνικής πραγματικότητας, σημειώνοντας πως η διοικητική μεταρρύθμιση προχωρά συστηματικά και αποτελεσματικά.

\”Έχω τη βεβαιότητα ότι θα καταγράψει σημαντικά αποτελέσματα. Τέτοια διοικητική μεταρρύθμιση δεν έχει ξαναγίνει\”, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις, αλλά αξιολόγηση των υπαλλήλων, που ανήκουν σε υπό συγχώνευση ή κατάργηση υπηρεσίες.

Επίσης, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί δεν συζήτησαν καθόλου για το \”χαράτσι\” στα ακίνητα.

\”Η διαφωνία μου είναι δεδομένη. Το μέτρο λήγει τον Μάιο. Εάν επαναληφθεί, θα πρόκειται για νέο μέτρο. Με την κλιμάκωση που έχουμε εισηγηθεί, θα σημαίνει σημαντικότατη ελάφρυνση των Ελλήνων πολιτών\”, κατέληξε.

Βενιζέλος: \”Ιστορικό σφάλμα η απόφαση του Eurogroup\”

\”Ιστορικό σφάλμα\” χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως πρέπει να προστατευθεί η Κύπρος και να μην υπάρχουν παρενέργειες.

\”Δεν πρέπει να θιγεί και η ελληνική οικονομία που βρίσκεται σε φάση σταθεροποίησης. Υπάρχει οικονομικό και διεθνοπολιτικό ενδιαφέρον. Κανείς δεν υποδεικνύει στους Κυπρίους τι πρέπει να πράξουν, πάντα εντός Ευρωζώνης, αλλά η υποστήριξη η δική μας είναι δεδομένη\”, σημείωσε.

\”Περίπτωση αντανάκλασης δεν υπάρχει καθώς υπάρχουν τραπεζικοί μηχανισμοί που μπορούν να ενεργοποιήθούν. Οι καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες της Ελλάδας δε θίγονται. Το τραπεζικό σύστημα είναι θωρακισμένο. Μπορούν να βρεθούν λύσεις για την Κύπρο και να παίξουν ρόλο και κράτη εκτός Ευρώπης. Δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα με φοβικότητα, αλλά διορατικότητα. Τα μεγέθη της Κύπρου είναι μικρά και υπάρχει ευελιξία\”, υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook