Λουτρό αίματος σε σχολείο του Ρίο ντε Τζάνειρο συγκλονίζει τη Βραζιλία. 13 παιδιά ο τραγικός απολογισμός, τους 18 φτάνουν οι τραυματίες.

Το πρωινό της Πέμπτης στο Τάσο Ντα Σιλβέιρα Ρεαλένγκο, στο δυτικό Ρίο ντε Τζάνειρο ήταν διαφορετικό από όλα τα άλλα. Περίπου στις 09:00 το πρωί (τοπική ώρα) ένοπλος άνδρας εισέβαλε σε σχολείο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Από τα πυρά του σκοτώθηκαν εννέα κορίτσια και ένα αγόρι, ενώ τραυματίστηκαν 12 αγόρια και έξι κορίτσια ανακοίνωσε η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Υγείας. Τα διεθνή ΜΜΕ όμως μιλούν για τουλάχιστον 13 νεκρούς. Ο δράστης, αν και αρχικά είχε μεταδωθεί ότι αυτοκτόνησε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, υπέκυψε στα τραύματά του μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία.

\"\"Ο άνθρωπος που σκόρπισε το θάνατο φέρεται να ήταν παλιός μαθητής του σχολείου, ο 24χρονος Ουέλινγκτον Μένεζες ντε Ολιβέιρα. Φέρεται να άφησε πίσω του ένα γράμμα, στο οποίο αναφέρει ότι ήταν φορέας του AIDS.

Εισέβαλε στο σχολείο οπλισμένος με δυο πιστόλια και άρχισε να πυροβολεί κατά των μαθητών και του προσωπικού.

«Σοκαρισμένη» από τα γεγονότα δήλωσε η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, ενώ το υπουργείο Υγείας της χώρας απηύθυνε έκκληση, μέσω Twitter, για να συγκεντρωθεί από τους πολίτες αίμα για τους τραυματίες.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στη βρετανική εφημερίδα Guardian, είδε 15 με 20 παιδιά νεκρά ή σοβαρά τραυματισμένα. «Έγινε μακελειό! Αληθινό μακελειό!» είπε ο Roni de Macedo, ο πυροσβέστης που έφτασε από τους πρώτους στο σχολείο και μετέφερε οκτώ παιδιά σοβαρά τραυματισμένα.

 «Υπάρχει αίμα στους τοίχους, αίμα στις καρέκλες. 15 με 20 άτομα νομίζω ότι είναι νεκρά. Δεν έχω δει ποτέ μου κάτι τέτοιο» είπε ο πυροσβέστης. Σύμφωνα με έναν άλλο αυτόπτη, οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν στις 8 το πρωί έξω από το σχολείο, όταν ο άνδρας πυροβόλησε δυο αγόρια, το ένα στο κεφάλι και το άλλο στο χέρι. Στη συνέχεια πέρασε τη μεταλλική πύλη και κατευθύνθηκε σε μια τάξη στο δεύτερο όροφο, η οποία ήταν γεμάτη με παιδιά 11 έως 13 ετών.

\"\"

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Hercilei Antunes, ένας ταχυδρόμος που μένει ακριβώς απέναντι από το σχολείο και η κόρη του είναι μαθήτρια εκεί: «Είδα πολλά παιδιά τραυματισμένα, να αιμορραγούν. Είδα έναν άνδρα νεκρό μέσα. Άκουσα πάνω από 30 πυροβολισμούς. Προσπάθησα να πάω, αλλά συνέχισε να πυροβολεί και δεν είμαι από ατσάλι».


Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook