Κρητικές συνταγές από το Flashnews και τον Γιώργο Μακρή.

Ο Γιώργος  Μακρής Γεννήθηκε στις 14 Ιανουαρίου 1977 στα Χανιά, είναι παντρεμένος και έχει ένα γιό.

Φοίτησε στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου όπου και αποφοίτησε το 1999.

Σταθμοί στην επαγγελματική του καριέρα πολλοί. Μερικοί απ’αυτούς: Grand Hotel,  Καζίνο Ρόδου, Catering Μοντέρνο , Asterion Hotel.

Σε ηλικία 30 ετών ξεκίνησε να μοιράζεται τις γνώσεις του με φερέλπιδες Σέφ, διδάσκωντας ώς τακτικός καθηγητής στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, στα Δημόσια ΙΕΚ ΧΑΝΙΩΝ και στην ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ΧΑΝΙΩΝ. Σήμερα είναι καθηγητής σε ιδιωτική σχολή Μαγειρικής Τέχνης στα Χανιά.

Στο ρόλο του καθηγητή ο ίδιος δίνει μεγάλη βαρύτητα

«Ένας καθηγητής που σέβεται τους μαθητές του θα πρέπει να αφιερώνει χρόνο σε προσωπικό διάβασμα και να παρακολουθεί διαρκώς τις νέες τάσεις στο επάγγελμα».

Υπέρμαχος της Κρητικής Δημιουργικής Κουζίνας
«Αυτό που προσπαθώ στα πιάτα μου είναι να αναδείξω την σαφήνεια και διαύγεια των πρώτων υλών και να τα συνδυάσω αρμονικά με την μοναδικότητα των βοτάνων και των αρωμάτων της Κρήτης».

Σήμερα εργάζεται σαν Executive Chef στα ξενοδοχεία Galini Sea View, Galini Beach & Eden ενώ παράλληλα κατέχει την θέση του Αντιπροέδρου στη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης.