Οι φήμες για την ύπαρξη αρχαίου νομισματοκοπείου με χρυσό που άφησαν οι Τούρκοι όταν εγκατέλειψαν την Κρήτη στο σημείο όπου βρίσκεται η μικρή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο χωριό Αγκουσελιανά του Ρεθύμνου, οδήγησαν στο ναό άγνωστους αρχαιοκάπηλους οι οποίοι δεν δίστασαν να ανοίξουν τρύπες αναζητώντας τον θησαυρό.

Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, οι δράστες έσκαψαν την πλακόστρωση στο ιερό της εκκλησίας στη θέση Μαρκαρίνα και έπειτα εξαφανίστηκαν δίχως να αφήσουν πίσω τους ίχνη.

Οι λαθρανασκαφές έγιναν νυχτερινές ώρες και κανείς δεν γνωρίζει αν βρήκαν κάτι πολύτιμο ή όχι. Πάντως, και πριν από 30 χρόνια άγνωστοι είχαν σκάψει πάλι στο εσωτερικό του ιερού, ακολουθώντας τους θρύλους για τον θησαυρό που μπορεί και να μην υπήρξε ποτέ.

Άλλο ένα ξωκλήσι στον Αετό Αιτωλοακαρνανίας έγινε στόχος «κυνηγών» μετάλλων, που δεν δίστασαν να κατεβάσουν την καμπάνα για να την πουλήσουν σε κάποιο χυτήριο.

Οι δράστες χτύπησαν το ναό της Αγίας Μαρίνας στον δήμο Ακτίου- Βόνιτσας και εξαφανίστηκαν. Την κλοπή αντιλήφθηκε ένας κάτοικος του χωριού και ειδοποίησε την Αστυνομία που ερευνά για τον εντοπισμό των ιερόσυλων.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook