Ο Δήμος Ηρακλείου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Αλικαρνασσού η «Αρτεμισία», η Ένωση Φιλολόγων Ν.Ηρακλείου, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης «Δ.Θεοτοκόπουλος» και «Ν.Καζαντζάκης», Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αβρακόντε «Πρόοδος» και «Κάστελλος» διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Πετράκη-Μηλάκη «Η ΚΡΗΤΗ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ».

Μια ποιητική περιδιάβαση στην ιστορία της Κρήτης από το Μίνωα μέχρι και σήμερα..

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν:

Γιώργος Παναγιωτάκης : Ιστορικός –Συγγραφέας 
Δημήτρης Σάββας : Έφορος Βικελαίας βιβλιοθήκης 
Αντώνης Βαλεργάκης : Φιλόλογος 
Μαρία Καψετάκη : Φιλόλογος 
Μαριάννα Τερζάκη : Φιλόλογος 
Βαρβάρα Μακράκη : Μαθήτρια 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 16 Απριλίου 2013 και ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα Ανδρόγεω του δήμου Ηρακλείου.

Σχετικά με το ιστορικό ποιητικό έπος «Η ΚΡΗΤΗ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ»:

Η χιλιόχρονη ιστορία της Κρήτης κλεισμένη στον κυματισμό του δεκαπεντασύλλαβου. Οι φυσικές ομορφιές της, μα και η αγωνία των ανθρώπων της να στεριώσουν στου χρόνου το γύρισμα. Να κρατηθούν σε τούτη τη φλούδα της γης, καταμεσής του πελάγου. Να ζήσουν λεύτεροι, αφέντες στον τόπο τους. Να διώξουν κάθε κακόβουλο επιδρομέα. 

Να δημιουργήσουν με το χώμα, το χρώμα, την πέτρα, το λόγο, το ρυθμό, τη μελωδία. Να μετουσιώσουν σε αθανασία τη φθαρτότητα της ύλης. Να παραδώσουν την Κρήτη καλύτερη στις γενιές του Αύριο.

Τούτη η αγωνία κλείνεται στις σελίδες του βιβλίου « Η Κρήτη των αιώνων» της φιλολόγου Μαρίας Πετράκη –Μηλάκη που θα παρουσιαστεί στις 16 του Απρίλη στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.