Κοινοτικοί αξιωματούχοι διαψεύδουν στο Real.gr το ενδεχόμενο να χορηγηθεί «διπλή» δόση ύψους 7,4 δισ. ευρώ. Το χρονοδιάγραμμα δεν αλλάζει και θα τηρηθεί κανονικά τονίζουν κατηγορηματικα.

Νωρίτερα σημερινό δημοσίευμα του κοινοτικού δελτίου «Εροπολιτίκ» άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χορηγηθεί στην Ελλάδα, εντός του Μαΐου, «διπλή» δόση ύψους 7,4 δισ. ευρώ από το Eurogroup.

Ειδικότερα, όπως υπογραμμίζεται, το αρχικό χρονοδιάγραμμα σχετικά με την καταβολή των δόσεων προέβλεπε την εκταμίευση 4,2 δισ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, και 3,2 δισ. ευρώ κατά το δεύτερο τρίμηνο. Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα αυτό δεν κατέστη δυνατό να τηρηθεί λόγω των «δύσκολων» διαπραγματεύσεων μεταξύ της τρόικας και των ελληνικών αρχών που ολοκληρώθηκαν την περασμένη Δευτέρα και αφορούν τη δόση του Μαρτίου ύψους 2,8 δισ. ευρώ.

Η «Εροπολιτίκ» σημειώνει ότι επειδή η καταβολή του πρώτου τριμήνου καθυστέρησε ήδη και οι ανάγκες της Ελλάδας σε χρήματα θα αυξηθούν τον Μάιο και επικαλείται κοινοτικές πηγές σύμφωνα με τις οποίες στις 12 Μαΐου το Eurogroup ενδέχεται να αποφασίσει την καταβολή διπλής δόσης ύψους 7,4 δισ. ευρώ. Πάντως, όπως αναφέρεται, το ακριβές ύψος θα καθοριστεί ανάλογα με τις ανάγκες της ελληνικής χρηματοδότησης.

Εξάλλου, στο σχετικό δημοσίευμα επισημαίνεται ότι για να καταβληθούν τα χρήματα στην Ελλάδα, η τρόικα θα πρέπει να εξακριβώσει αν οι όροι του προγράμματος οικονομικής εξυγίανσης πληρούνται, ενώ καμιά ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί ακόμη για την επόμενη αποστολή αξιολόγησης της τρόικας.


real.gr από ΑΠΕ-ΜΠΕ