Υλικά

• ½ κιλό Κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
• ½ κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
• 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
• 80 ml. ελαιόλαδο
• 70 ml. κόκκινο ξηρό κρασί
• 40 γρ. αρισμαρί (δενδρολίβανο)
• 150 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
• 1 κ.σ τοματοπελτέ (αραιωμένο σε λίγο νερό)
• 1 φύλλο δάφνης
• 1 ξυλαράκι κανέλας
• λίγο μοσχοκάρφι (γαρύφαλλο)
• λίγο μπαχάρι
• Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια στιφάδου μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στην κατσαρόλα. Μόλις πάρουν ένα ελαφρά χρυσοκίτρινο χρώμα σβήνουμε με το κρασί.

Ακολούθως προσθέτουμε την ντομάτα και τον τοματοπελτέ και αφήνουμε να πάρει μία βράση το φαγητό μας.

Σταδιακά βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα κάστανα. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά περίπου 20 λεπτά μέχρις ότου αποκτήσουμε μια ωραία σάλτσα.

Τελειώνοντας ρίχνουμε τα κάστανα και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να χυλώσει το φαγητό.