Με επεισοδιακό τρόπο συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά η εκδίκαση της συγκλονιστικής υπόθεσης παιδεραστίας που αποκαλύφθηκε το Δεκέμβριο του 2011 και η οποία συντάραξε ολόκληρη την Ελλάδα, με κατηγορούμενο τον 49χρονο πρώην προπονητή των παιδικών τμημάτων μπάσκετ του ΑΓΟΡ Νίκου Σειραγάκη.

Όπως και την πρώτη ημέρα έναρξης της δίκης στις 8 Απριλίου, έτσι και σήμερα, η συνεδρίαση διεκόπη ύστερα  από τηλεφώνημα για βόμβα.

Το δικαστήριο εκκενώθηκε για να ακολουθήσουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και όταν αποδείχτηκε ότι πρόκειται για κακόγουστη φάρσα, η δίκη συνεχίστηκε κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Απριλίου κατέθεσε μία μητέρα ενός ανήλικου θύματος του Σειραγάκη και ο ίδιος ο κατηγορούμενος.

Μάλιστα, ο τελευταίος, εμφανίστηκε στο Δικαστήριο "ψυχρός" και "αμετανόητος" ενώ δεν δέχθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως οι ανήλικοι ήδη έκαναν αυτά στα οποία εντάχθηκε ο ίδιος και ισχυρίστηκε ότι το λάθος του ήταν μόνο ότι συμμετείχε σε αυτήν την διαδικασία μύησης.

Την εκδίκαση της υπόθεσης απο Δικαστήριο εκτός Κρήτης, είχε ζητήσει ο ίδιος ο κατηγορούμενος, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου παραπέμπει τον 49χρονο για 53 περιπτώσεις με θύματα ανήλικους και ειδικότερα με τις κατηγορίες:

• Για τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια 25 ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση, από γυμναστή-εκπαιδευτικό.

• Για τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια επτά ανηλίκων που συμπλήρωσαν τα 14 έτη, όχι όμως και τα 18, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση, από γυμναστή-εκπαιδευτικό.

• Για αποπλάνηση δύο παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση.

• Για τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνηση 13 παιδιών που συμπλήρωσαν τα 12 έτη, όχι όμως και τα 14, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση, κατ” ορθή μεταβολή της κατηγορίας.

• Για τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνηση τεσσάρων παιδιών που συμπλήρωσαν τα 14 έτη όχι όμως και τα 15, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση.

• Για ασέλγεια παρά φύση δύο προσώπων νεότερων των 17 ετών, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση.

• Για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας δια ηλεκτρονικού υπολογιστή κατά συνήθεια.

Όλα τα έξοδα για τον συνήγορο πολιτικής αγωγής της δίκης, έχει αναλάβει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου.

Στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν 16 μάρτυρες κατηγορίας και τέσσερις μάρτυρες υπεράσπισης.