Το αίτημα να καταθέσουν στη δίκη τα μέλη του ΚΥΣΕΑ διατύπωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ακη Τσοχατζόπουλου, κατά τη δεύτερη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου δικάζεται ο πρώην υπουργός και ακόμη 18 κατηγορούμενοι για την υπόθεση ξεπλύματος μαύρου πολιτικού χρήματος από εξοπλιστικά προγράμματα.

Παράλληλα, το δικαστήριο έκρινε παραδεκτή και νόμιμη την παράσταση του Δημοσίου ως Πολιτική Αγωγή στη δίκη.

Σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το Δημόσιο νομιμοποιείται να παραστεί στη δίκη λόγω βλάβης που υπέστη. Κατά το σκεπτικό της Έδρας, οι κατηγορούμενοι, εφόσον αποδειχθούν αληθή τα περιστατικά νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που τους αποδίδονται, «μείωσαν το κύρος και την αξιοπιστία των υπηρεσιών του Δημοσίου καθώς εμφανίζονται μη δυνάμενες να διασφαλίσουν την ασφάλεια των συναλλαγών του».

Η υπεράσπιση εξέφρασε αντιρρήσεις για την παράσταση ως Πολιτική Αγωγή του ελληνικού Δημοσίου, το οποίο διεκδικεί χρηματική ικανοποίηση ενός εκατομμυρίου ευρώ από κάθε κατηγορούμενο.

Παρόντες στο δικαστήριο είναι έντεκα από τους 19 κατηγορούμενους. Μεταξύ των απόντων είναι η πρώην σύζυγος και η κόρη του πρώην υπουργού, οι οποίες δεν είχαν προσέλθει ούτε κατά την έναρξη της δίκης.

Η διαδικασία συνεχίζεται.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί αύριο, Πέμπτη και την Παρασκευή. Από την ερχόμενη εβδομάδα το δικαστήριο θα συνεδριάζει τρεις φορές την εβδομάδα.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook