Οξύτατη επίθεση κατά του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την αποστολή της καταγγελίας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατά του MEGA για το βίντεο με τις δηλώσεις του βουλευτή Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, στο αρχείο.

«Με ένα σκεπτικό έξω από τα όρια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, το ΕΣΡ δικαιολογεί την υιοθέτηση και προβολή εκ μέρους του τηλεοπτικού σταθμού MEGA του χαλκευμένου βίντεο που αφορούσε δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Β. Διαμαντόπουλου. Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΕΣΡ παρουσιάζεται κατώτερο των περιστάσεων και αδυνατεί να παίξει το ρόλο του ως ανεξάρτητη αρχή» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

«Ωστόσο η παρούσα απόφασή του αποτελεί μια από τις πιο μελανές στιγμές στην ιστορία του. Αλήθεια, γιατί ό,τι εκφωνείται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο αποτελεί αυτόματα και τεκμήριο αλήθειας και απαλλάσσει το δημοσιογράφο από την ανάγκη διασταύρωσης της είδησης; Οι παράνομες και συνεχιζόμενες παρατάσεις της θητείας του ΕΣΡ θα επέβαλαν τουλάχιστον εκ μέρους του, μεγαλύτερη συστολή και σκέψη πριν τη διατύπωση αποφάσεων που υιοθετούν τη συκοφαντία» επισημαίνεται.

Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο έστειλε στο αρχείο την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του Mega για τη μετάδοση του μονταρισμένου βίντεο με τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο με το σκεπτικό ότι «πρόκειται για θέση της κυβέρνησης».

Υπενθυμίζεται ότι σε πανελλαδική εμβέλεια, ο βουλευτής εμφανιζόταν να υποστηρίζει την τρομοκρατική επίθεση στο Μall και ταυτόχρονα ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Σίμος Κεδίκογλου ζητούσε την παραίτησή του. Το ΕΣΡ έκρινε πως επρόκειτο για «δήλωση» και πως το επίμαχο βίντεο που εμφάνιζε τον κ. Διαμαντόπουλο ως «τρομοκράτη», δεν ήταν παραποιημένο με ευθύνη του Mega, θεωρώντας πως το κανάλι δεν έχει ευθύνη για τη μετάδοσή του.

Το ΕΣΡ «υιοθέτησε» σχεδόν αυτούσια τη θέση του Mega και με 5 ψήφους υπέρ και 2 κατά, έστειλε την υπόθεση στο αρχείο. Μειοψήφησε η αντιπρόεδρος Λίνα Αλεξίου, η οποία πρότεινε να επιβληθεί πρόστιμο 50.000 ευρώ και ο Γιάννης Παπακώστας που πρότεινε χρηματική ποινή 20.000 ευρώ.

Το ΕΣΡ με την απόφασή του αυτή, δείχνει να πετάει στο καλάθι των αχρήστων τη βασική αρχή της δημοσιογραφίας που είναι η διασταύρωση των γεγονότων πριν αυτά μεταδοθούν ή τυπωθούν. Παράλληλα προκαλεί μεγάλη ανακούφιση στο Mega, «σώζοντάς» το από μια μεγάλη αποζήμιωση προς τον βουλευτή, ο οποίος έχει προσφύγει στα δικαστήρια, καθώς θα έχει να επιδείξει την απόφαση του ΕΣΡ.

newpost.gr