Νέα επίσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης συνοδευόμενος από εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και του Λυκείου Ασημίου, καθώς κι από αντιπροσωπεία κατοίκων από τη Βαγιονιά.

Οι Συλλόγοι Γονέων και Κηδεμόνων των δυο σχολείων αλλά κι ο κ. Σχοιναράκης ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για τα προβλήματα που υπάρχουν και του παρέδωσαν μελέτες αλλά και τεχνικά δελτία ζητώντας του να συνδράμει προκειμένου να χρηματοδοτηθούν διάφορα αναγκαία έργα συντήρησης και επισκευών.

Κατόπιν ήταν η σειρά των κατοίκων της Βαγιονιάς, να πάρουν το λόγο. Τα μέλη του τοπικού συμβουλίου, του πολιτιστικού συλλόγου αλλά και της ενορίας του χωριού, αιτήθηκαν από τον Περιφερειάρχη τη χρηματοδότηση της μελέτης ανάπλασης της πλατείας του οικισμού, αλλά και της μελέτη ανάδειξης των κρηνών που υπάρχουν. 

Ο Δήμαρχος παρέδωσε και αυτή τη μελέτη στον Περιφερειάρχη, προϋπολογισμού περίπου 350.000 ευρώ, η οποία σημειωτέο προβλέπει και την ανάπλαση του οικισμού της Λούκιας, ενώ τον ενημέρωσε πως σύντομα θα είναι έτοιμη μια ακόμη μελέτη η οποία έχει σχέση με παρεμβάσεις στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου της Βαγιονιάς.

"Μαζί με τους εκπροσώπους διάφορων φορέων του δήμου, επισκεφτήκαμε εκ νέου τον κ. Αρναουτάκη και του ζητήσαμε να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια μια σειρά από μελέτες που του παραδώσαμε. 

Ο κ. Αρναουτάκης για μια ακόμη φορά έδειξε θετική διάθεση και δεσμεύτηκε να πράξει ότι είναι δυνατό, ώστε να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν οι μελέτες, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν στο σύνολό τους τα αιτήματα των δημοτών μας. 

Θέλω να τον ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά και ελπίζω πολύ σύντομα να έχουμε θετικές εξελίξεις." σχολίασε, ο Νίκος Σχοιναράκης.