Λάδι, ελιές, γιαούρτι, φέτα, αποξηραμένα φρούτα, κρασί, αλίπαστα, ξύδι, τσίπουρο, ούζο. Ο πλούτος των ελληνικών τοπικών προϊόντων δείχνει το δρόμο προς τις πολυπόθητες εξαγωγές και ανοίγει την ελκυστική, προσοδοφόρα γαστρονομική τουριστική αγορά.

Το επίσημο branding του ελληνικού κλάδου τροφίμων και ποτών θα προβάλουν 38 ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, υπό τον εύγλωττο τίτλο «Taste like Greece» στη Διεθνή Εκθεση Summer Fancy Food Show 2013, που προετοιμάζει ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ) και θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου.

Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα αναδείξουν την ποιότητα των ελληνικών γαστρονομικών προϊόντων, όπως το ελαιόλαδο, οι ελιές, τα αποξηραμένα και κονσερβοποιημένα φρούτα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, με «πρεσβευτές» το ελληνικό γιαούρτι και την ελληνική φέτα, το κρασί, τα αλίπαστα. Οι επισκέπτες της έκθεσης, μάλιστα, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε γευστικές δοκιμές κρασιών πρεσβευτών της ελληνικής γης με την παρουσία οινοχόου.

Ο ΟΠΕ στοχεύοντας στην ολοκληρωμένη προβολή των επιχειρήσεων της ελληνικής αποστολής, σχεδιάζει ένα ολοκληρωμένο πλάνο με διαφημιστικές καταχωρήσεις σε αμερικανικά και ελληνικά, ξενόγλωσσα, κλαδικά περιοδικά, παρουσίαση ελληνικών προϊόντων σε ηλεκτρονικό κλαδικό περιοδικό, καθώς και αφιερώματα για την ελληνική γαστρονομία, το ελληνικό κρασί και τα ελληνικά τρόφιμα εν γένει.

Η Διεθνής Εκθεση Summer Fancy Food Show φιλοξενεί 2.400 εκθέτες από 80 χώρες για να αναδείξει τις νέες τάσεις στην παγκόσμια αγορά τροφίμων και ποτών.

Αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα εκθεσιακά γεγονότα του κλάδου τροφίμων και ποτών της Βορείου Αμερικής που φέτος επιστρέφει στη Νέα Υόρκη από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου.


iefimerida.gr