Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η απίστευτη εξήγηση που έδωσε ο Μάικλ Ντάγκλας στην εφημερίδα Guardian σχετικά με τον πραγματικό λόγο που βρέθηκε να πάσχει από καρκίνο του φάρυγγα.

«Χωρίς να θέλω να μπω σε πολλές λεπτομέρειες, ο συγκεκριμένος αυτός καρκίνος προκαλείται από ένα ιό (HPV) για τον οποίο ευθύνεται η αιδιολειχία. Πρόκειται για μια σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια». Αυτό δήλωσε ο 68χρονος σταρ του "Behind the Candelabra" στον δημοσιογράφο της εφημερίδας Guardian σχετικά με τον καρκίνο του φάρυγγα με τον οποίο διαγνώσθηκε τον Αύγουστο του 2011.

Παρόλο που και ο ίδιος στην αρχή πίστεψε ότι έφταιγε το στρες από τα νομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο γιος του Κάμερον (σ.σ. ο οποίος αυτή την στιγμή εκτίει ποινή φυλάκισης για εμπόριο ναρκωτικών).

Προσθέτοντας πως «Και αν θέλετε να ξέρετε, η αιδοιολειξία αποτελεί και την καλύτερη θεραπεία για αυτόν. Ευτυχώς πρόκειται για ένα τύπο καρκίνο που κατά 95% δεν επανέρχεται».

Σύμφωνα με το Oral Cancer Foundation ένας τύπος HPV, ο HPV16, όντως έχει βρεθεί ότι συνδέεται με τον στοματικό καρκίνο. Κάτι που επισημαίνει στο δημοσίευμά της και η Huffington Post.

Ο συγκεκριμένος καρκίνος εκδηλώνεται στις πίσω περιοχές του λαιμού και του στόματος με την μορφή πονόδοντων και λοιπών μολύνσεων της στοματικής κοιλότητας. Συμπτώματα που είχε και ο Ντάγκλας και μάλιστα 9 ολόκληρους μήνες πριν την διάγνωσή του.

parapolitika.gr