Με απόλυτη επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του \”2ου Μαθητικό Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής και Θεάτρου δήμου Γόρτυνας\”, που φιλοξενείται στον χώρο του Μεγάλου Θεάτρου της Γόρτυνας.

Το Φεστιβάλ που ξεκίνησε την Παρασκευή 7 Ιουνίου, έχει προσελκύσει πλήθος θεατών, οι οποίοι κατακλύζουν το χώρο της αρχαίας Γόρτυνας προκειμένου να παρακολουθήσουν τις θεατρικές παραστάσεις και τις συναυλίες των …εκκολαπτόμενων καλλιτεχνών από τα σχολεία της περιοχής αλλά και ευρύτερα του νομού Ηρακλείου.

Το ταλέντο και το μεράκι των μαθητών που συμμετέχουν, σε συνδυασμό με την αισθητική μαγεία που αναβλύζει από τον χώρο του Μεγάλου Θεάτρου της Γόρτυνας, συνθέτουν ένα μοναδικό μείγμα που αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο για την δημιουργία ισχυρών δεσμών μεταξύ των παιδιών και του ιστορικού μνημείου.

Αυτός είναι άλλωστε κι ο βασικός σκοπός του Φεστιβάλ. Να φέρει σε επαφή τη νεολαία με το Μεγάλο Θέατρο της Γόρτυνας και να προωθήσει το μήνυμα της υιοθεσίας του, μέσω της Κίνησης Πολιτών το \”ΔΙΑΖΩΜΑ\” και της Κίνησης Πολιτών για την προστασία & ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς το \”ΠΡΟΣΚΗΝΙΟΝ\”.

Ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, κηρύσσοντας την έναρξη του \”2ου Μαθητικό Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής και Θεάτρου δήμου Γόρτυνας\” απένειμε τα εύσημα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους για την προσπάθεια που κατέβαλλαν και παράλληλα επισήμανε πόσο σημαντικό είναι το γεγονός τα νέα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το Μεγάλο Θέατρο της Γόρτυνας.

«Για δεύτερη συνεχή χρονιά μαθητές και εκπαιδευτικοί από τη Γόρτυνα αλλά κι από άλλα σχολεία του Ηρακλείου, δίνουν ζωή και πνοή σε αυτόν το χώρο. Μέσω των εκδηλώσεων που υλοποιούνται, γιορτάζει ο πολιτισμός, γιορτάζει το θέατρο, γιορτάζει η μουσική και η παράδοση.

Σε αυτόν τον ιδιαίτερης αξίας χώρο υποδεχόμαστε το θέατρο και τη μουσική, για να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς κάθε κατεύθυνση. Αξίζουν ευχαριστίες και συγχαρητήρια στους μαθητές, οι οποίοι με αυτό τον τρόπο συνδράμουν ώστε να παραμένει αναμμένη και θερμή η φλόγα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Το Φεστιβάλ Μουσικής και Θεάτρου Γόρτυνας, έχει τη δυνατότητα να εξαπλώσει τις ρίζες του κι αυτός ο χώρος να μετατραπεί σε τόπο συνάντησης εκατοντάδων ανθρώπων από όλο τον κόσμο.» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σχοιναράκης.

Να σημειωθεί πως συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι ο δήμος Γόρτυνας, η Κίνηση Πολιτών το \”ΔΙΑΖΩΜΑ\”, η Κίνηση Πολιτών για την προστασία & ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς το \”ΠΡΟΣΚΗΝΙΟΝ\”, καθώς και η ΚΓ\’ Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Το \”2ου Μαθητικού Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής και θεάτρου δήμου Γόρτυνας\”, συνεχίζεται τις επόμενες ημέρες με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

20:30 – Δημοτικό Σχολείο Μητρόπολής
Θεατρική Παράσταση: Η Κρουαζιέρα των Θεών (Διάρκεια 60’)

21:30 – Δημοτικό Σχολείο Πετροκεφαλίου
Θεατρική Παράσταση: Τα Μαγικά Μαξιλάρια (Διάρκεια 60’)

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

20:00 – Δημοτικό Σχολείο Βαγιωνιάς. Θεατρική Παράσταση : Περπατώ εις το δάσος (Διάρκεια 90’)

21:30 – Δημοτικό Σχολείο Μεγάλης Βρύσης. Θεατρική Παράσταση: Τα Κίτρινα Γάντια (Διάρκεια 60’)

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

20:30 – Δημοτικό Σχολείο Ασημίου. Θεατρική Παράσταση: Χορικά του Αριστοφάνη (Διάρκεια 60’)

21:30 – Δημοτικό Σχολείο Αγίων Δέκα. Θεατρική Παράσταση: Αναστάτωση στην Πολιτεία των Γραμμάτων (Διάρκεια 40’)

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

20:30 – 9o Γυμνάσιο Ηρακλείου. Θεατρική Παράσταση: «Ελένη» του Ευριπίδη (Διάρκεια 60’)

21:30 – Γυμνάσιο Ασημίου. Θεατρική Παράσταση: Βοήθα με φτωχέ (90’)

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

20:30 – Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας. Μουσικοθεατρική Παράσταση: Μουσικομαθήματα & Μουσικοπαθήματα (Διάρκεια 50’)

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013 (Λήξη Φεστιβάλ)

20:30 – 12o Γυμνάσιο Ηρακλείου. Θεατρική Παράσταση: Η Αρπαγή της Ευρώπης (Διάρκεια 60’)

21:30 – Λύκειο Αγίας Βαρβάρας. Παραδοσιακή Μουσική Παράσταση

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook