Σε συνεργασία με την γκαλερί The Apartment της Αθήνας η Mare Gallery, στο ξενοδοχείο Thalassa Beach Resort, στην Αγία Μαρίνα παρουσιάζει την ατομική έκθεση του ζωγράφου Κώστα Τσώλη με τίτλο “White noise” (“Λευκός θόρυβος”). Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την αφθονία της πληροφορίας, κατακλυζόμαστε από εικόνες που είναι είτε γρήγορες, εύπεπτες, άχρηστες ή συχνά φορτισμένες με έντονο περιεχόμενο. Με αυτές τις εικόνες έχουμε μάθει να ζούμε, να τις αγνοούμε και να τις αντιμετωπίζουμε ως «θόρυβο βάθους» της κοινωνίας μας.

Με τη ζωγραφική τεχνική της διαγραφής, ο Κώστας Τσώλης αναδεικνύει τις εικόνες που πολύ συχνά τείνουμε να ξεχνάμε. Ως κοινωνικοπολιτικό σχόλιο, χωρίς να επιβάλλει μια συγκεκριμένη οπτική, ο Τσώλης τονίζει την ισχύ των εικόνων στη αφήγηση μιας ιστορίας για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ένα άτομο, μια οικογένεια ή το πεπρωμένο κάποιας χώρας.

Οι εικόνες μιας εποχής μπορούν να αποκαλύψουν τις υφιστάμενες δομές εξουσίας που συνθέτουν το σύγχρονο πλαίσιο με βάση τα ιστορικά γεγονότα που σχεδόν ξεθωριάζουν σε μια συλλογική μνήμη που έχει συλλογικά αρχειοθετηθεί.

Ο Κώστας Τσώλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964, έχει πραγματοποιήσει πάνω από δέκα ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το έργο του έχει αναλυθεί από κριτικούς σε διεθνές επίπεδο και κοσμεί τόσο δημόσιες όσο και ιδιωτικές συλλογές ανά τον κόσμο. Από το 2003 διδάσκει στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Επιμέλεια Σοφία Μαυρουδή.

Ο κατάλογος της έκθεσης θα είναι επίσης διαθέσιμος για download μετά τα εγκαίνια. Ο Σωτήρης Μπαχτσετζής, επιμελητής και συγγραφέας, γράφει για το έργο του Τσώλη για τον κατάλογο.

Εγκαίνια: 14 Ιουνίου, 20.00

Διάρκεια 4 Ιουνίου – 14 Ιουλίου 2013

Οι ώρες λειτουργίας της γκαλερί είναι: Τρίτη – Κυριακή 18-22

www.maregallery.gr
facebook / tumblr

Λίγα λόγια για την Mare Gallery

Η ολοκαίνουρια Mare gallery στα Χανιά αποτελείται απο 200 ​​τετραγωνικά μέτρα σύγχρονη ελληνική και διεθνή τέχνη. Την πρώτη σεζόν θα παρουσιαστεί ό,τι πιο ενδιαφέρον συμβαίνει στην καλλιτεχνική σκηνή τώρα, σε πέντε εκθέσεις μέχρι και τον Οκτώβριο. Αυτή είναι η δεύτερη έκθεση. Η τρίτη έκθεση, από τις 18 Ιουλίου, θα είναι μια ατομική έκθεση της Σουηδέζας Meta Isaeus-Berlin.

φωτο: Κώστας Τσώλης, Now dad, ακρυλικό σε καμβά, 130x150 εκ., 2012-2013 / Κώστας Τσώλης, Σχολικό ενθύμιο, ακρυλικό σε φωτογραφία, 29x41 εκ., 2012. Ευγενική παραχώρηση: The Apartment, Athens