Σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής Χανίων της \”ΔΗ.ΣΥ.\” κ.Χρήστος Μαρκογιαννάκης αναφέρει τα εξής :

\” Η υπόθεση του Εφετείου Κρήτης, από πλευράς Κυβέρνησης, για μένα ήταν τελειωμένη από την ώρα που ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καστανίδης, ανακοίνωσε στου φορείς των Χανίων που τον είχαμε επισκεφτεί, ότι ο κ. Παπανδρέου ως Αρχηγός του ΠΑ.ΣΟ.Κ είχε υποσχεθεί στους δικηγόρους του Ηρακλείου την ίδρυση του Εφετείου στο Ηράκλειο. Δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτό δεν το αντελήφθησαν οι υπόλοιποι από τους παραβρεθέντες σ’ αυτή την σύσκεψη και έτσι διατηρούσαν ελπίδες και αισιοδοξία ότι κάτι μπορεί να αλλάξει με συναντήσεις σε επίπεδο ιδιαιτέρων γραμματέων.

Τώρα εκεί που έχουμε φτάσει, είναι δυνατόν να αλλάξουν τα πράγματα; Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Όπως όλοι γνωρίζουμε ο τόπος περνάει μια απίστευτου μεγέθους κρίση, προπάντων οικονομική. Η Κυβέρνηση λέει ότι κάνει οικονομία και στο 1 ευρώ. Περαιτέρω όλοι μιλούν για μικρότερο Κράτος, για λιγότερη γραφειοκρατία. Πως λοιπόν θα σπαταληθούν εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι περισσότερα ευρώ ,για να δημιουργηθεί άλλη μια καινούρια υπηρεσία;

Εγώ συνεχίζω να υποστηρίζω ότι με ενότητα και προ πάντων ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ μπορούμε να επιτύχουμε πολλά. Θυμίζω σε όσους συμμετείχαν το 2005 σε σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με Υπουργό τον κ. Παπαληγούρα για το ίδιο θέμα, ποια ήταν η δική μου στάση, Κυβερνητικού Βουλευτή τότε. Θα την θυμάται ο κ. Παπαληγούρας όσο θα ζει. Έφερε όμως αποτέλεσμα. Για τέτοιας μορφής προσπάθειες και αγώνες είμαι παρών. Όχι στα γλυκανάλατα.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook